Με τροπολογία που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Τουρισμού δημοσιοποείται η μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημοσίας υγείας και συγκεκριμένα για τα «ξενοδοχεία καραντίνας» κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. 

Ads

Σύμφωνα με αυτή την τροπολογία, με απόφαση του υπουργού Τουρισμού κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, είναι δυνατή η μίσθωση με απευθείας ανάθεση κυρίων ή μη κυρίων καταλυμάτων στο σύνολο της επικράτειας. 

Οι εν λόγω μισθώσεις, πάντα σύμφωνα με την τροπολογία, δεν μπορούν να έχουν διάρκεια πέραν της 31 Οκτωβρίου 2020. Το κόστος υπολογίζεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και θα καλυφθεί από το υπουργείο Τουρισμού. Σημειώνεται πως σε σχετικό ρεπορτάζ του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM αναφερόταν πως το κόστος της ημερήσιας καραντίας για κάποιον που έρχεται αεροπορικώς στην Ελλάδα ανέρχεται σε 135 ευρώ. 

Οι λεπτομέρειες αναφορικά με το χρόνο μίσθωσης, τον τρόπο αποζημίωσης των τουριστικών καταλυμάτων, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία σχετικά με τη διαχείριση αυτών, θα καθοριστούν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Ads