Παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε πως ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας, είναι επί της ουσίας παράτυπος καθώς είναι άκυρες οι σχετικές με τις ανάγκες περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις πάνω στις οποίες «πάτησε» το όλο έργο, η κυβέρνηση σπεύδει να του δώσει παράταση και μάλιστα για τον ίδιο λόγο, δηλαδή τον περιορισμό της πανδημίας. 

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς λοιπόν κατέθεσε τροπολογία με την οποία παρατείνονται επ’ αόριστον οι διατάξεις που αφορούν το Μεγάλο Περίπατο του Κώστα Μπακογιάννη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης έκανε δεκτή την τροπολογία. 

Μιλώντας σχετικά στη Βουλή ο Γιώργος Αμυράς, υποστήριξε ότι η τροπολογία αφορά το σύνολο των δήμων της χώρας και είπε ότι πρέπει «να δώσουμε τη δυνατότητα να αποφασίζουν (οι Δήμοι) να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τους πεζόδρομους και τους ποδηλατόδρομους». Ομως είναι εμφανές ότι η τροπολογία έρχεται να παρατείνει το νομικό καθεστώς που διέπει μεταξύ άλλων τον Μεγάλο Περίπατο, έργο που τυπικά ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο.

Επιπλέον όμως η τροπολογία του προβλέπει ότι «η ισχύς της παρούσας δύναται να παρατείνεται» με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Υποδομών. Οπως και στην ΚΥΑ του περασμένου Μαΐου, την οποία έβγαλε άκυρη το ΣτΕ για τη νέα ρύθμιση γίνεται και πάλι επίκληση σε «επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίσταται στην μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid 19».

Ads