Το πρακτορείο Bloomberg, με δημοσίευμά του το Σάββατο συγκαταλέγει την Ελλάδα στον «οδηγό απαισιοδοξίας για τον κόσμο το 2015», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η παρούσα κυβέρνηση θα πέσει και θα ανέλθει στην εξουσία η αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα που είναι κατά του ευρώ, αποδυναμώνοντας έτσι τη θέση της Ελλάδας ανάμεσα στις χώρες της ευρωζώνης, πολλές από τις οποίες αντιμετωπίζουν εξτρεμιστικά κινήματα».

Ads

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, «αν οι αναποτελεσματικοί Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να αντιδράσουν, η μόλυνση θα εξαπλωθεί στην αγορά ομολόγων αναθερμαίνοντας την κρίση στην ευρωζώνη».

Στον «οδηγό απαισιοδοξίας» περιγράφονται, μεταξύ άλλων, η ουκρανική κρίση, η πτώση του πετρελαίου, η διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, η ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα, αλλά και ένας πιθανό πόλεμος ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα. η του πετρελαίου, την διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, την ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα, έναν πιθανό πόλεμο Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Τα χειρότερα πιθανά σενάρια για το 2015 σύμφωνα πάντα με τις σημερινές διεθνείς συγκρούσεις παρουσιάζουν επενδυτές, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί και ειδικοί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής για λογαριασμό του Bloomberg.

Ads

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τον «οδηγό απαισιοδοξίας» του Bloomberg