Στο πόδι βρίσκονται ΕΛΑΣ και αντιτρομοκρατική μετά τον εντοπισμό οκτώ «τρομο -πακέτων» με αποδέκτες ευρωπαίους αξιωματούχους και στελέχη μεγάλων εταιρειών της Ευρώπης, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ, στο Κρυονέρι. 

Ads

Τελευταίες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως, αναφέρουν ότι παραλήπτης ενός εκ των οκτώ δεμάτων ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ κι ενός δεύτερου, ο Πιερ Μοσκοβισί. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αποστολείς των δεμάτων εμφανίζονταν, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και Γκίκας Χαρδούβελης. Και τα υπόλοιπα ονόματα που αναγράφονται στη θέση των αποστολέων είναι πανεπιστημιακών ή οικονομικών παραγόντων της χώρας κι όχι πολιτικών, αυτή τη φορά. 

Τα δέματα έχουν μεταφερθεί ήδη στα εργαστήρια της αντιτρομοκρατικής. Πρόκειται για οκτώ φακέλους, παρόμοιους με αυτόν που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και για τον οποίο την ευθύνη ανέλαβε η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Ads

Αντίστοιχος φάκελος είχε σταλεί και το γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι. Στο περιστατικό αυτό τραυματίστηκε μια υπάλληλος. Αντίθετα στο Βερολίνο ο φάκελος εντοπίστηκε έγκαιρα και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς. Ως αποστολέας του δέματος αναγραφόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο πακέτο του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βασίλης Κικίλιας.

Μετά τις δυο αποστολές σε Σόιμπλε και ΔΝΤ, η ΕΛΑΣ είχε εκφράσει ανησυχίες και για άλλα «τρομο – πακέτα», καθώς το 2010 οι «Πυρήνες της Φωτιάς» είχαν στείλει επίσης μαζικά τέτοια εκρηκτικά πακέτα. Οι έλεγχοι είχαν αυξηθεί πολύ κι έτσι τα οκτώ «τρομο – δέματα» εντοπίστηκαν στο Κρυονέρι πριν φύγουν για το «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Σημειώνεται ότι η οργάνωση στο κείμενο που δημοσίευσε σχετικά με το πακέτο στον Σόιμπλε, δεν αναφερόταν σε άλλα τρομο – δέματα, αλλά ανέφερε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα εκτενή προκήρυξη.