Μία ακόμη τραγωδία γράφτηκε από την κακοκαιρία Γηρυόνης, αυτή τη φορά στη Ρόδο, όπου μια 75χρονη γυναίκα, ΑμεΑ, βρέθηκε νεκρή στο πλημμυρισμένο σπίτι της. Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», η άτυχη γυναίκα ήταν μόνη της εκείνη την ώρα στο σπίτι (κεντρική φωτό).  

Ads

Η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε το νησί της Ρόδου και τα Δωδεκάνησα γενικότερα, μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους. Το σπίτι της άτυχης γυναίκας άρχισε να βάζει νερά ενώ εκείνη που ήταν κατάκοιτη εδώ και χρόνια δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το νερό ανέβηκε πάνω από το ύψος του κρεβατιού με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της.

Στο σημείο κλήθηκαν και έφθασαν διασώστες του ΕΚΑΒ που προσπάθησαν να επαναφέρουν στη ζωή την άτυχη ηλικιωμένη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η ηλικιωμένη είναι το τρίτο θύμα της κακοκαιρίας στη χώρα αφού δυο άντρες από τον Πειραιά που επέβαιναν σε ιστιοφόρο έχασαν τη ζωή τους στο Αντίρριο.  Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως στον τραγικό κατάλογο προστέθηκε μια ακόμη γυναίκα. Πρόκειται για μια 76χρονη στην Κω, η οποία όπως συνήθιζε ως χειμερινή κολυμβήτρια πήγε για μπάνιο σε παραλία του νησιού, όμως την πέτυχε το κύμα της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να πνιγεί. 

Διαβάστε επίσης: Κάτω από τη λάσπη η Κινέτα [Βίντεο]

Ads

Στο έλεος του Γηρυόνη η Ρόδος 

Ο Γηρυόνης χτυπά το νησί της Ρόδου έχοντας προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες και πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νησιού. Το νησί έχει κοπεί στα δύο, καθώς έχει υπερχειλίσει ο ποταμός στο χωριό της Μαλώνας, απ’ όπου έχει δημιουργηθεί η παρακαμπήρια οδός που συνδέει το νησί με τη Νότια Ρόδο, ενώ η γέφυρα του Μάκκαρη κατέρρευσε. Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας Νεκτάριος Μουστακέλλης, τόνισε πως «είναι πραγματικά ανατριχιαστικές οι εικόνες, ευτυχώς που έκλεισε έγκαιρα η γέφυρα και δεν θρηνήσαμε θύματα».

Οι δρόμοι στην πόλη της Ρόδου αλλά και τα χωριά  έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους ενώ διακοπές του ρεύματος και υπερχειλήσεις ποταμιών σε Αρχίπολη, Λάρδο  Ιαλυσό, Απολακκιά, Άγιο Ισίδωρο, Μανδρικό και έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους.