Απαισιόδοξος δηλώνει για την Ελλάδα ο πρώην διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, συγκαταλέγοντας στην απαισιοδοξία του και την υπόλοιπη Ευρώπη. Σημειώνει, επίσης, ότι η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα ένα πρόγραμμα που θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη εξέφρασε.

Ads

«Ειλικρινά κανείς δεν είναι αισιόδοξος για την Ελλάδα . Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όλα εξαρτώνται από το πόσο γρήγορα θα ωριμάσει η ιδέα στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα πρέπει να εμπνεύσει διεθνώς εμπιστοσύνη. Αυτό είναι εξαιρετικά επείγον», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Αν και αναγνώρισε ότι πως τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ δουλεία και η χώρα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από ότι στην αρχή της κρίσης και παραδέχτηκε ότι «ο κόσμος υπέφερε λόγω της κακοδιαχείρισης του παρελθόντος», ο άλλοτε ισχυρός άντρας της ΕΚΤ σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση υποσχέθηκε πολλά χωρίς να λάβει υπόψη την αναγκαιότητα να εμπνεύσει εμπιστοσύνη κι ότι ένα αξιόπιστο πρόγραμμα θα συνέβαλε στην αποδραματοποίηση της κατάστασης.

Ερωτηθείς για το εάν ένα Grexit θα ήταν «σοκ» για την ΕΕ ο  πρώην διοικητής της ΕΚΤ αποσαφήνισε πως θα είναι οι Έλληνες εκείνοι που θα χάσουν πολλά εάν εξέλθουν του ευρώ και φυσικά και η υπόλοιπη Ευρώπη. «Δεν έχω ακούσει κανέναν επικεφαλής, κανένα υπουργό Οικονομικών να λέει πως η Ελλάδα θα πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη», κατέληξε.

Ads