Ads

Εκατόν ένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής το μέλος του πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Δημήτρη Σακελλάρη, υπογράφουν κείμενο με το οποίο εκφράζουν την αντίθεσή τους με τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου και ζητούν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να μη δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι ανοίγει για τα καλά καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου αμφισβητείται πλέον ευθέως. Ήδη πάντως και πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη σπεύδουν με δηλώσεις τους να θέσουν έστω και εμμέσως θέμα κομματικής ηγεσίας.

Τα 100 +1 στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου «συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ακροδεξιάς» και καταγγέλλουν ότι προέκυψε κατόπιν βίαιων και προσβλητικών για την εθνική αξιοπρέπεια παρεμβάσεων – από τις δεξιές κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας, του ΔΝΤ αλλά και ντόπιων παραθεσμικών κύκλων – στην εσωτερική πολιτική ζωή της χώρας. Μιλούν για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, που θα καταδικάσει τον ελληνικό λαό σε αργό οικονομικό θάνατο και μόνιμο περιορισμό της κυριαρχίας του.

Οι υπογράφοντες επικρίνουν επιπλέον την πολιτική που εφάρμοσε τα δύο προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση, την οποία χαρακτηρίζουν «νεοφιλελεύθερη» μια πολιτική η οποία «δεν είχε τη λαϊκή νομιμοποίηση». Τονίζουν δε, ότι αντί να σχηματιστεί η σημερινή κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε γίνει προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.

Ads

Τα στελέχη αυτά προέρχονται, κατά βάση από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ και ανήκουν σε μια άτυπη κίνηση, την αποκαλούμενη «Πρωτοβουλία για την προοδευτική έξοδο από την κρίση» , η οποία έχει σχέσεις με την «Αριστερή Πρωτοβουλία» της οποίας ηγείται ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν υπάρχουν αρκετά μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, Νομαρχιακών Επιτροπών του Κινήματος και κοινωνικά στελέχη.

Δεν αποκλείει διάσπαση του ΠΑΣΟΚ ο Πάρις Κουκουλόπουλος
 
Ο υφυπουργός Εσωτωερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, πάλι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πάντως την ανάγκη ριζικής αναμόρφωσης του κόμματος συντεταγμένα και αφού προηγηθεί πολιτική συζήτηση. «Δεν μπορώ να πω ότι ανήκει στη σφαίρα του αδύνατου αυτό το ενδεχόμενο. Μοιάζει πολλές φορές σαν πιθανό», παραδέχθηκε και παράλληλα σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάει με πρόταση για πρωθυπουργία στις επόμενες εκλογές.
 
«Την ηγεσία την επιλέγεις με βάση το αν μπορεί να υπηρετήσει ένα σχέδιο για τη χώρα. Για το καινούργιο δεν έχουν ειπωθεί πολλά από κανένα», σχολίασε ο κ. Κουκουλόπουλος σχετικά με το θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
 
Θέτουν θέμα κομματικής ηγεσίας

Ήδη πάντως και πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη έχουν σπεύσει με δηλώσεις τους να θέσουν έστω και εμμέσως θέμα κομματικής ηγεσίας. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου θέλησε χθες να υπογραμμίσει ότι παραμένει πολιτικά ενεργός, συγκαλώντας ένα άτυπο συμβούλιο με τη συμμετοχή των υπουργών που μετέχουν στη νέα κυβέρνηση. Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαππας, υπογράμμισε σε σημερινές του δηλώσεις ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που πρέπει να μιλήσει πρώτος, σημείωσε, ωστόσο, ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ανοίξει «νηφάλια και θεσμικά».

Την εκτίμηση ότι προέχει να πατήσει στα πόδια της σταθερά η κυβέρνηση και να εκταμιευθεί η 6η δόση και μετά να ανοίξει «νηφάλια και θεσμικά» η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας. Υπογράμμισε, δε, ότι πρώτα θα πρέπει να μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να το πράξει.

O Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε βαθιά προβληματισμένος από τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τα λάθη που οδήγησαν το κόμμα σε αυτήν την κατάσταση και επισήμανε: «Δεν μπορούμε να πάμε έτσι στις εκλογές. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Να δούμε τι μας διαμηνύει η κοινωνία, που δίνει τέτοια στήριξη στον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του».

Πάντως με δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις τους ήδη από το Σαββατοκύριακο, κορυφαία στελέχη όπως ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης, έθεσαν εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα ηγεσίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην κρατική τηλεόραση σημείωσε ότι ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να κάνει τον απολογισμό του δημοσίως και επισήμως, δείχνοντας έτσι ότι τάσσεται υπέρ της εκκίνησης των διαδικασιών. Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου, Μ. Καρχιμάκης, τάχθηκε υπέρ της παραμονής Παπανδρέου.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνος τάχθηκε υπέρ της συζήτησης για την ταυτότητα και τον προσανατολισμό του ΠαΣοΚ, σημειώνοντας όμως ότι είτε παραμείνει ο κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος είτε όχι, παραμένει ο κίνδυνος κατακερματισμού και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση.

Ζήτημα εκκίνησης διαδικασιών έθεσε και η κυρία Εύα Καϊλή, μιλώντας στον Βήμα FM και λέγοντας «νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας απολογισμός και ένας καταλογισμός ευθυνών και των ανθρώπων και των συμβούλων που εισηγήθηκαν το δημοψήφισμα».
 
Σημειώνεται πάντως ότι τα περισσότερα κορυφαία στελέχη δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί.

Λοβέρδος: Βιαστικό και επιπόλαιο το θέμα της αλλαγής ηγεσίας
 
Βιαστική και επιπόλαιη χαρακτήρισε τη συζήτηση για αλλαγή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm. «Όποιος θέτει θέμα να μη μείνει ο πρόεδρος, κάνει λάθος. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ηρεμήσουμε στο κόμμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Ο υπουργός Υγείας απέφυγε να σχολιάσει την πρόσφατη δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ίδιο για την αρχηγία του κόμματος, λέγοντας ότι «δεν πρέπει κανείς να άπαντα σε αυτά τα ερωτήματα- αλίμονο αν έλεγα κάτι και δύο φορές αλίμονο αν έλεγα κάτι για εμένα».

Αναφερόμενος στην χθεσινή σύσκεψη υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, στη Βουλή, σημείωσε ότι ήταν μια απόπειρα συντονισμού, ενώ σχετικά με τη διαρροή για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ανέφερε ότι «ήταν μια κακή κίνηση και η προδιάθεση μού ήταν αρνητική», επισημαίνοντας ότι «οι διαρροές δημιουργούν παρεξηγήσεις και εντάσεις».
 
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Βασίλης Έξαρχος δήλωσε πως «οι όποιες εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να προωθηθούν με συντεταγμένο τρόπο». «Κάθε πράγμα στον καιρό του. Όλοι μας πρέπει να φανούμε αντάξιοι της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και με ενότητα, με σύνεση, με σοβαρότητα, θα αντιμετωπίσουμε και τα όποια εσωτερικά θέματα υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Έξαρχος κληθείς (στο «Ράδιο 9») να λάβει θέση τις απόψεις στελεχών του Κινήματος για δρομολόγηση εξελίξεων στο εσωτερικό του.

«Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει πολιτική συζήτηση και να συζητήσουμε για το ρόλο των προσώπων, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε για μια στιγμή ότι, την ίδια περίοδο, η χώρα δίνει μια πάρα πολύ μεγάλη μάχη. Και ο κ. Παπαδήμος το είπε με σαφήνεια, και εγώ συμφωνώ μαζί του, ότι για το έργο που πρέπει να επιτελέσει αυτή η κυβέρνηση, ο χρόνος είναι δυσανάλογα μικρός», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Το κείμενο των 100

Τα 100 στελέχη που υπογράφουν το κείμενο είναι τα παρακάτω:

Υπογράφοντες :
  1. Δημήτρης Σακελλάρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  2. Ελευθεριάδης Αντώνης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  3. Μπούρας Κώστας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  4. Ντελλή Παναγιώτα, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  5. Τζήμας Θέμης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  6. Χαλβατζόγλου Γιώργος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
  7. Χατζηδάκης Γιώργος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
  8. Δημόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος ΕΕΤΕΜ, ΓΡ. Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΡΝΩΝ
  9. Γιουρτζίδης Λάζαρος, συνδικαλιστής, μέλος Διοίκησης ΟΑΣΕ
  10. Σιάτρας Θανάσης, Πανεπιστημιακός
  11. Ζαροτιάδης Γρηγόρης, Πανεπιστημιακός, υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σερρών
  12. Αρμενάκη Κρυσταλλία, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  13. Βλάχου Νίκη, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  14. Γεωργιόπουλος Ορέστης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  15. Διαμαντόπουλος Αλέξανδρος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  16. Δραγουμάνος Μιχάλης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  17. Θελούδης Αλέξανδρος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  18. Κορνελάκη Ελισσάβετ, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  19. Κουπατσιάρης Αλέξανδρος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  20. Μάνθος Λυκάκης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  21. Μουσταφέρης Δημήτριος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  22. Ντόκος Ιωάννης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  23. Ξυντάρης Δήμος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  24. Παπαδοπούλου Ρένια, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  25. Παπαϊωάννου Ιωάννης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  26. Ρέτζου Πετρούλα, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  27. Σαμιωτάκης Αντώνης, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  28. Σκουφά Ελευθερία, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  29. Στιβακτής Γιώργος, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  30. Τσουκαλάς Κώστας, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  31. Φουντά Σοφία, μέλος Ε.Σ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  32. Κωνσταντινίδης Σπύρος, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  33. Περιβολίδου Θωμαή, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  34. Στεφάνου Ιωάννης, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  35. Στεφάνου Νίκος, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  36. Χατζηπέτρου Ντόρα, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  37. Χαλκίδου Λίτσα, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  38. Λιάντας Μιχάλης, Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Β ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  39. Θεοδώρου Σάββας, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΧΑΙΑΣ
  40. Μπορλόκας Θεόδωρος, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΑΘΗΝΑΣ
  41. Αποστολόπουλος Γιώργος, δικηγόρος πρ. Ε.Γ. Ν.ΠΑΣΟΚ
  42. Κακούρης Γιώργος, Τομέας Επιμόρφωσης Β2 Αθήνας
  43. Δαουλάρης Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης-Υμηττού
  44. Δαρζέντας Σπύρος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πύργου
  45. Παπαδόπουλος Φώτης, Αντιδήμαρχος Μεταμόρφωσης
  46. Μοσχούλας Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Παύλου Μελά Θες/νίκης
  47. Μπαιράμη Αθηνά, Δημοτική Σύμβουλος Βόλου
  48. Κουλούρης Γιώργος, π. Πρόεδρος Δ.Σ. δήμου Κορεσσίων Κέρκυρας
  49. Βαβατσικλής Μαρίνος, επιλαχών Π.Σ. ΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ
  50. Σκουλάς Μανώλης, μέλος Αντιπροσωπίας ΤΕΕ Μαγνησίας (εκπρ. ΡΕ.ΝΕ.Σ.)
  51. Δημητρόπουλος Ανδρέας, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ
  52. Πέλλιος Αποστόλης, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Ε Δ.Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  53. Βάσσιος Απόστολος, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Σταυρούπολης ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  54. Πάικας Σπύρος, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Πασσαρώνας, Ιωαννίνων
  55. Κάλτσος Ιωάννης, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Νεάπολης ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  56. Γαβριηλίδου Κική, Αν. Γρ. ΠΑΣΟΚ Πολύχνης
  57. Δερμιτζάκης Σπύρος, π. Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Α’ Δ.Δ. Θεσ/νίκης
  58. Κουτμάνης Βασίλης, μέλος Ν.Ε. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  59. Ιωαννίδης Χρήστος, μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Β2 ΑΘΗΝΑΣ
  60. Κοτσαμπάς Βαγγέλης, μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Β ΠΕΙΡΑΙΑ
  61. Παππά Μαρία , μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  62. Βαρβούνη Χριστίνα, μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Β ΠΕΙΡΑΙΑ
  63. Καλαμαράς Άκης , μέλος Ν.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
  64. Παπαδημητρίου Τάσος, ΓΡ. Ν.ΠΑΣΟΚ Σταυρούπολης
  65. Ροδανάκης Μανόλης, ΓΡ. Ν.ΠΑΣΟΚ ΛΑΣΙΘΊΟΥ
  66. Βλάχος Μάνος , ΓΡ. ΣΤ Δ.Δ. ΑΘΗΝΑΣ Ν.ΠΑΣΟΚ
  67. Ωραιόπουλος Λάζαρος, ΓΡ. Δ.Ο. Ν.ΠΑΣΟΚ ΝΕΑΠΟΛΗΣ
  68. Μεταξιώτης Πέτρος , ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ
  69. Παναγόπουλος Δημήτρης, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
  70. Κλαυδιανού Γωγώ, ΓΡ.ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΑΣ
  71. Πιτσάκη Μοσχούλα, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  72. Βάλλας Λεωνίδας, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
  73. Τσοβίλης Άγγελος, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
  74. Μουσταφά Μουσταφά, ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
  75. Διακοδημητρίου Τάσος , ΓΡ. ΠΑΣΠ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  76. Καλυβιανάκης Χάρης, πρ. ΓΡ. ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ
  77. Τσολιού Ηλιάνα, Μέλος Δ.Σ ΓΕΩΤΕ παράρτημα Ηπείρου – Νήσων
  78. Κηπουρού Μαριάνθη, Αντιπρόεδρος Σωματίου Κοινωνικών Λειτουργών Ν. Σερρών
  79. Κουλούρη Μαρία, Γρ. ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης
  80. Ανδριόπουλος Νίκος, Εκπρόσωπος Συλλόγου Εργαζομένων Δ. Ζωγράφου
  81. Καπέλλας Δημήτρης, μέλος ΔΣ Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ
  82. Φουρνάρος Γιάννης, Γραμ. Οργανωτικού ΡΕΝΕΣ
  83. Βασιλειάδης Ηλίας, Δικηγόρος, μέλος Ν. ΠΑΣΟΚ
  84. Μιχάλης οικονομόπουλος, συμβουλος επαγγελματικου επιμελητηριου θες/νικης
  85. Καιάφας Άκης, υπ. διδάκτορας τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας
  86. Διαβαστής Ιωάννης, Σ.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ Α Δ.Δ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  87. Αλέξανδρος Ζήνας, Σ.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ, ΤΟΥΜΠΑΣ
  88. Δημήτρης Μπουζιόπουλος, Σ.Ε. ΠΑΣΠ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
  89. Λένα Παπαθανασίου, υπάλληλος στο δήμο θες/νικης
  90. Παναγιώτου Θεόδωρος, μέλος Δημοτικής Επιτροπής Ν. ΠΑΣΟΚ Ηλιούπολης
  91. Ρέππας Γιάννης, μέλος Σώματος των Αντιπροσώπων Οικ. Επιμελητηρίου Ελλάδας
  92. Στεργιόπουλος Παναγιώτης, συνδικαλιστής
  93. Μελίδης Κώστας, συνδικαλιστής,
  94. Μεηχανετζίδης Δημήτρης, συνδικαλιστής τραπεζοϋπάλληλος
  95. Λουλούδα Καφετζοπούλου, π. Γραμματέας ΠΑΣΠ Αλεξανδρούπολης
  96. Μερελής Νίκος, μέλος Ν. ΠΑΣΟΚ
  97. Σπύρος Κάτσικας, Γρ Κοινωνικής Παρέμβασης Δημοκρατών Πολιτών Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  98. Μαλεβίτης Σταύρος, υπεύθυνος οργ. Κ.Π.Δ.Π. Δ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  99. Τσιαμούρας Δημήτρης, μέλος Ν.ΠΑΣΟΚ ΛΑΡΙΣΑΣ
  100. Λιάτσης Αλέξης, μέλος Σ.Ε. Ν.ΠΑΣΟΚ ΜΑΡΟΥΣΙ
  101. Γαβριηλίδου Ελένη, οικονομολόγος