Τρία παιδιά ανασύρθηκαν νεκρά μετά από νέο ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του Αγαθονησίου. Σώοι περισυνελέγησαν είκοσι ακόμη πρόσφυγες. Η λέμβος στην οποία επέβαιναν ανετράπη και βυθίστηκε. 

Ads

Και στο Φαρμακονήσι, μέλη των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εντόπισαν νεκρό βρέφος στην ξηρά, όπου είχαν αποβιβαστεί 40 πρόσφυγες-μετανάστες.

Σκάφος του Λιμενικού προσάραξε κοντά στις τουρκικές ακτές

Στο μεταξύ, στη διάρκεια καταδίωξης σκάφους διακινητή που διέφευγε προς τις τουρκικές ακτές, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού προσάραξε χθες το βράδυ – λόγω τεχνικού προβλήματος – σε αβαθή κοντά στις τουρκικές ακτές έναντι του Αγαθονησίου. Από την προσάραξη, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος.

Ads

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού προέβη σε άμεση ενημέρωση του ομόλογου κέντρου της Τουρκικής Ακτοφυλακής στην Άγκυρα, προκειμένου να επιτευχθεί ταχεία αποκόλληση του σκάφους και απομάκρυνσή του από την περιοχή.

Ο διακινητής είχε προλάβει να αποβιβάσει νωρίτερα με το ταχύπλοο σκάφος ομάδα 20 αλλοδαπών στις ακτές της περιοχής «Ψιλή Άμμος» της Σάμου.