Ads

Μετά το ντοκουμέντο του BBC, στο οποίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής (πληροφορίες κάνουν λόγο για τον βουλευτή Γιάννη Λαγό) αναφέρεται στην επίθεση κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη, ένα ακόμα βίντεο με ανάλογα σχόλια έρχεται στη δημοσιότητα. Αυτή τη φορά στέλεχος της Χρυσής Αυγής, παρουσία και του βουλευτή Παναγιώτη Ηλιόπουλου, σχολιάζοντας την επίθεση λέει μεταξύ άλλων «ρεζίλεμα, τρεις άνθρωποι τρία μέτρα ο καθένας να βαράνε ένα απολειφάδι και ούτε ένα καρούμπαλο δεν του κάνανε». Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει το ηχητικό ντοκουμέντο του BBC στη Δικαιοσύνη και την αστυνομία. 

 
Το βίντεο είναι από κομματική εκδήλωση στην τοπική Αθηνών. Ομιλητής είναι το στέλεχος της νεοναζιστικής οργάνωσης Βουλδής, ενώ στο πλάι του είναι και ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος χειροκροτεί και χαμογελάει στα σχόλια μαζί με το κοινό. 
 
Ο Βουλδής αναφέρει χαρακτηριστικά: «Από βδομάδα θα λειτουργεί εδώ μια σχολή καράτε για να πηγαίνουν, όπως επισημάναμε και χθες, τα νεότερα στελέχη, να μην υπάρχει αυτό το ρεζίλεμα τρεις άνθρωποι τρία μέτρα ο καθένας να βαράνε ένα απολειφάδι και ούτε ένα καρούμπαλο δεν του κάνανε».

Αίσθηση προκαλεί και το γεγονός πως μετά τη δημοσίευση του εν λόγω βίντεο, μιλώντας στο RealFm για το περιστατικό, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος υποστήριξε, σε μια κρίση ταυτότητας, πως «η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας» και διέψευσε πως η επίθεση στον Στρατούλη έγινε από μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Ads

Σημειώνεται πως στο άκουσμα και μόνο πως θα ανοίξει σχολή πολεμικών τεχνών το κοινό της εκδήλωσης χειροκροτεί. Εξάλλου σε αρκετές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής παραδίδονται μαθήματα πολεμικών τεχνών, ώστε τα άτομα που στρατολογούνται να είναι σε «φόρμα». 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος είχε εμπλακεί σε επεισόδια Χρυσαυγιτών και ομάδας αντιεξουσιαστών στο Βόλο με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τράβηξε πιστόλι, το οποίο άλλωστε μπορούν πλέον να έχουν νόμιμα πάνω τους. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει και ο Ηλίας Κασιδιάρης «εκμεταλλευόμαστε κάποια προνόμια που μας δίνονται λόγω της βουλευτικής ιδιότητας, οπλοφορούμε πλέον με άδεια και δεν έχει και αυτόφωρο αν γίνει κανένα επεισόδια και είμαστε πιο άνετοι στις κινήσεις μας».