Έξαλλοι είναι οι οδηγοί ταξί με τις δηλώσεις του προέδρου του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), Γιώργου Βασιλάκη, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι τα ταξί είναι διπλάσια από όσα χρειαζόμαστε. 

Ads

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλάκη, αν και τα ταξί αντιπροσωπεύουν το 7% των κυκλοφορούντων οχημάτων στην Αθήνα, αντιστοιχούν στο 40% της κίνησης, την ώρα που η δουλειά στον κλάδο έχει πέσει στο μισό στην μετά την κρίση εποχή.

«Παραλήρημα άκρατου νεοφιλελευθερισμού»

«Ακούσαμε από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ (οποία… έκπληξη) τον κ. Βασιλάκη σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου να προτείνει τη μείωση του αριθμού των ταξί στην Αθήνα και την άμεση ανανέωση του στόλου, την προτροπή του στην ηλεκτροκίνηση, τη διαβεβαίωση ότι θα φτιαχτούν πιάτσες μόνο για τα ηλεκτρικά και άλλες σημαντικές ειδήσεις για τον κλάδο των ταξί» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί, κάνοντας λόγο για «παραλήρημα άκρατου νεοφιλελευθερισμού».

Ads

Οι αυτοκινητιστές σημειώνουν ότι «ο κ. Βασιλάκης και όλος ο κλάδος της τουριστικής μεταφοράς πρωτοστάτησαν στη μείωση της ελάχιστης τιμής στις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και στο πάγωμα της ενεργοποίησης της ψηφιακής πλατφόρμας (το τελευταίο δεν το πέτυχαν)» και καλούν τόσο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή να τοποθετηθούν επίσημα για τις συγκεκριμένες ανακοινώσεις.