Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από εργαζόμενους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνταξιούχους και άτομα με αναπηρία.

Ads

 
Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 20 μήνες, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Ομόνοια και από εκεί ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. «Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την εταιρία να σταματήσουν τα παιχνίδια τους, να ανοίξουν τα Ναυπηγεία με όλο το προσωπικό και να παραδοθούν τα υποβρύχια», αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου «Τρίαινα».
 
Συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι με αίτημα δημόσια δωρεάν υγεία. Οι συνταξιούχοι έκαναν στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Υγείας. Μεταξύ άλλων διαμαρτύρονται για την επιβάρυνση στα φάρμακα και για το γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου 2014 «κόβεται το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους, ειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις, επιβάλλουν 25 ευρώ εισαγωγή στα νοσοκομεία, επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή» κ.ά.
 
Τα άτομα με αναπηρία διαδήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας. Σκοπός του παν – αναπηρικού συλλαλητηρίου είναι να αναδειχτούν τα θέματα αναπηρίας ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους και να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην Πολιτεία και σε όλη την Κοινωνία.
 
«Φτάνει πια! Την κρίση την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, οι φτωχότεροι των φτωχών, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίχτυ προστασίας από την οικονομική κρίση, που πλέον έχει μετατραπεί σε κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!», αναφέρει στην ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.