Δέκα πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, έχουν ανασυρθεί έως τώρα νεκροί από τη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου, όπου η λέμβος στην οποία επέβαιναν, μαζί με ακόμη 100 άτομα, ανατράπηκε. 

Ads

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τρεΙς νεκροί, 68 διασώθησαν, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Σημειώνεται πως άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα.

Ads