Ξεχωριστές έρευνες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής αλλά και την Οικονομική Εισαγγελία θα διεξαχθούν σχετικά με την υπόθεση του πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Ads

Λίγες ημέρες μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα, ο φάκελος που σχηματίστηκε μετά τα δημοσιεύματα που περιέχονται στη μηνυτήρια αναφορά του διευθυντή της εφημερίδας Documento Κώστα Βαξεβάνη, παίρνει πλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, τρεις κατευθύνσεις.

Στη Βουλή διαβιβάζεται το σκέλος της υπόθεσης που αφορά το πόθεν έσχες του κ.Μητσοτάκη και τη μη αναφορά της περιουσιακής κατάστασης της συζύγου του προκειμένου να κριθεί αν νομίμως δεν τη συμπεριέλαβε ή αν αντίθετα είχε υποχρέωση να την αναφέρει, κατά την περίοδο – που, σύμφωνα με τη δήλωσή τους, ήταν σε διάσταση.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της έρευνας που αφορά στο πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη εκτιμάται ότι θα παραμείνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μέχρι να αποφανθεί η Βουλή για το θέμα καθώς η εξέλιξη θα εξαρτηθεί από την απόφαση της αφού υπόχρεος είναι ο σύζυγος της και όχι η ίδια.

Ads

Στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων αποστέλλεται το σκέλος των αναφορών του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με την αγορά του ακινήτου 92 τ.μ. στο Παρίσι, τις εταιρίες και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκε η περιουσία της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, την περίοδο που ήταν σε διάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δήλωση της Μαρέβας Γκρμπόφσκι – Μητσοτάκη όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Όπως υποστηρίζει, από 2006 έως 2014 ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βούλης την υφιστάμενη διάσταση και το 2008 κατέθεσαν αίτηση συναινετικού διαζυγίου.