Τρεις άντρες συνελήφθησαν από την Αστυνομία, κατηγορούμενοι ως δράστες επίθεσης που κατήγγειλε ότι δέχθηκε 23χρονη, τα ξημερώματα της Κυριακής, σε χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία της 23χρονης, οι τρεις άγνωστοι άντρες πλησίασαν τη ίδια και τον 20χρονο φίλο της και αφού τους λήστεψαν με τη χρήση σωματικής βίας ασέλγησαν σε βάρος της. Συνολικά τους πήραν 30 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσχώρησαν αρχικά σε προσαγωγές υπόπτων και από την εξέταση τους προέκυψε η εμπλοκή τριών εξ αυτών στο καταγγελλόμενο περιστατικό.

Όπως αναγνωρίστηκε από το ίδιο το θύμα, «εγκέφαλος» της επίθεσης ήταν ένας 20χρονος Συροαλγερινός, ενώ για το ίδιο περιστατικό συνελήφθησαν ένας 17χρονος Σύρος και ένας 20χρονος Αλγερινός. Και οι τρεις συνελήφθησαν με την κατηγορία του βιασμού. 

Ads

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται επίσης ότι κατείχαν μαζί με άλλα τέσσερα άτομα δύο κιλά χασίς. Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις συγκατηγορουμένους τους πρόκειται για υπηκόους Αλγερίας και Συρίας, εκτός από τον τελευταίο που φέρεται να κατάγεται από τη Δυτική Σαχάρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι επτά συλληφθέντες είναι από 16 έως 44 ετών. Κατά την ίδια ανακοίνωση, τα κατασχεθέντα ναρκωτικά, συνολικού βάρους 1 κιλού και 962,9 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου, κατά την αστυνομική έφοδο βρίσκονταν τα εμπλεκόμενα στην καταγγελία άτομα.

Από τον ίδιο χώρο, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επιπλέον δύο ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 5.670 ευρώ, 11 κινητά τηλέφωνα και οκτώ κάρτες sim, χρυσαφικά και κοσμήματα, η προέλευση των οποίων ερευνάται, αποδεικτικό μεταφοράς χρημάτων ύψους 3.550 ευρώ, όπως επίσης ένα πορτοφόλι που περιείχε προσωπικά έγγραφα ημεδαπού.