Βαθύτατη ανησυχία και αποτροπιασμό προκαλούν περιστατικά απροκάλυπτης βίας εναντίον δημοσιογράφων, όπως η επίθεση η οποία συνέβη σήμερα εναντίον του δημοσιογράφου του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινου 105,5», Γ. Στρατάκη, τονίζουν σε κοινή δήλωσή τους ο Μάριος Κάτσης, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και η Αναστασία Γκαρά, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ads

«Η τραμπούκικη αυτή επίθεση με στόχο τον Γιάννη Στρατάκη βάλει ευθέως και εναντίον της ελεύθερης άποψης και του ελευθέρου δημοσιογραφικού λόγου. Δυστυχώς στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη και της 108ης θέσης στην κατάταξη για την Ελευθερία του Τύπου, η στοχοποίηση, οι εκφοβισμοί, οι προπηλακισμοί και οι επιθέσεις εναντίον εργαζομένων στα ΜΜΕ αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο», σημειώνουν.

Παράλληλα, καταγγέλλουν απερίφραστα την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου και απαιτούν την άμεση κινητοποίηση των Αρχών για την εύρεση του δράστη.

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι προσωπικά υπόλογος για αυτά τα φαινόμενα βίας και οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα για την αποτελεσματική προστασία των λειτουργών του Τύπου. Είμαστε βέβαιοι πως τόσο ο Γιάννης Στρατάκης όσο και οι συνάδελφοι του “Στο Κόκκινο 105,5” θα συνεχίσουν να μεταδίδουν με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητά την άποψή τους όσο κι αν αυτή φαίνεται να ενοχλεί κάποιους», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Ads

Ακολουθεί το ηχητικό με την καταγγελία του δημοσιογράφου: