Οι επενδύσεις ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζήτησαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε και μια αποκάλυψη στον Έλληνα πρωθυπουργό για το Ελληνικό.

Ads

Ο Αλ. Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Τραμπ τον ρώτησε τι γίνεται με την επένδυση στο Ελληνικό, για την οποία είχε ενδιαφερθεί και ο ίδιος, ως επιχειρηματίας του real estate, στο παρελθόν, και είδε τις παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

«Τον ενημέρωσα ότι προχωράει και πολύ γρήγορα θα δούμε την περιοχή να μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο πρότζεκτ στην Ελλάδα το οποίο θέλει να είναι πόλος έλξης και άλλων μεγάλων και σημαντικών επενδύσεων», επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο στροφής, όπου οι επενδύσεις μπορούν να δώσουν τη δυνατότητα να βγούμε οριστικά από την κρίση. Και το μήνυμα που θέλω να δώσω στους Αμερικανούς επενδυτές είναι πως η Ελλάδα δεν είναι μόνο ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός, ίσως ο καλύτερος στον κόσμο, αλλά είναι πια και ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός».