Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Βόλο, όπου μία 14χρονη έχασε τη ζωή της σε λούνα παρκ που είχε στηθεί εμποροπανήγυρη στον Αλμυρό.

Ads

Την ίδια ώρα ο πατέρας της άτυχης κοπέλας νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Βόλου.

Ταυτόχρονα, οι καταγγελίες για το πώς συνέβη η τραγωδία έχουν αρχίσει και «φουντώνουν».

Συγκεκριμένα όπως προκύπτει, πριν από περίπου 10 χρόνια, ένα κορίτσι 9 ετών είχε πέσει από το ίδιο παιχνίδι και τραυματίστηκε σοβαρά. Όπως δηλώνει  μιλώντας στο Open Tv ο πατέρας του κοριτσιού, που είναι  πλέον  19 ετών και συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας από το ατύχημα, η οικογένειά του είχε προειδοποιήσει κατά την εκδίκαση της υπόθεσης ότι μπορεί να «θρηνήσουμε θύματα».

Ads

Ο πατέρας της νεαρής κοπέλας αναφέρθηκε λεπτομερώς στο ατύχημα που σημειώθηκε στις 29/7/2009 στη Χαλκίδα, σημειώνοντας πως το παιδί του τότε είχε «γλιτώσει από θαύμα».

«Είναι το ίδιο μηχάνημα, η ίδια ιδιοκτήτρια», είπε ο Γιάννης Μπούρτζικας και πρόσθεσε: «Είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο πράγμα, στο ίδιο παιχνίδι, καθόταν στο ίδιο σημείο που καθόταν και η κόρη μας (σ.σ. η 14χρονη που έχασε τη ζωή της)».

Αναφερόμενος στην ημέρα του ατυχήματος του παιδιού του, σημείωσε:

«Το μηχάνημα άρχισε να αναπτύσσει ταχύτητα. Ήταν με τη μητέρα της. Άρχισαν να αναπηδούν τα πόδια της, πήγα στο χειριστή και του είπα να σταματήσει το μηχάνημα γιατί το παιδί θα πέσει. Ο χειριστής δεν κατάλαβε και δεν γνωρίζω ακόμη γιατί δεν κατάλαβε. Το παιδί γλίστρησε κάτω από τη μπάρα, που είχε μεγάλες ταλαντώσεις».

Η 9χρονη έπεσε από ύψος 15 μέτρων και είχε σοβαρά τραύματα σε όλο της το σώμα, εσωτερική αιμορραγία, ενώ έμεινε σε κώμα για τέσσερις μέρες.
«Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», επεσήμανε ο πατέρας και πρόσθεσε πως τόσο η ιδιοκτήτρια του παιχνιδιού, όσο ο χειριστής και η υπεύθυνη λούνα παρκ είχαν καταδικαστεί.

Αναζητείται ο χειριστής του μηχανήματος

Η αστυνομία αναζητά τον χειριστή του μηχανήματος του λούνα παρκ, από το οποίο εκσφενδονίστηκε η 14χρονη.
Πρόκειται για έναν 32χρονο από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά το τραγικό δυστύχημα. Ηταν ο άνθρωπος που χειριζόταν το μοιραίο παιχνίδι του λούνα παρκ, το λεγόμενο «χαλί», στο οποίο διασκέδαζε η άτυχη 14χρονη, όταν εκσφενδονίστηκε, καρφώθηκε στη μεταλλική βάση άλλου παιχνιδιού και τραυματίστηκε θανάσιμα. Ο Ελληνας που συνήθως χειριζόταν το «χαλί» απουσίαζε, προκειμένου να στήσει άλλο λούνα παρκ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.