Τέσσερις νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσης του στρατιωτικού ελικκοπτέρου στην περιοχή του Σαραντάπορου Ελασσόνας.

Ads

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, από την επιτόπια έρευνα εντοπίστηκαν τέσσερις (4) σοροί επιβαινόντων, οι οποίες και ταυτοποιήθηκαν ότι ανήκουν στους: υποστρατήγο Ιωάννη Τζανιδάκη, συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου, ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα και υπολοχαγό (ΑΣ) Κωνσταντίνο Χατζή.

Επίσης εντοπίστηκε τραυματισμένη εκτός κινδύνου η αρχιλοχίας (ΑΣ) Βασιλική Πλεξίδα η οποία και διακομίζεται στο 424 ΓΣΝΣ Θεσσαλονίκης.

Περιορισμένη ορατότητα λόγω χαμηλής νέφωσης υπήρχε στην περιοχή την ώρα του δυστυχήματος σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του ΓΕΕΘΑ, Βασίλειου Μπελασιώτη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ελικόπτερο ήταν συντηρημένο, με υπόλοιπα ωρών πτήσης.

Ads

Το ελικόπτερο ανήκε στη βάση της αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο Βόλου, είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και κατευθυνόταν για επιτήρηση στα σύνορα στην περιοχή της Καστοριάς. Το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ στις 7.38 το πρωί.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί από δυνάμεις της αστυνομίας και συνεργεία της ΔΕΗ. Το στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη σε απόσταση 1 χιλιομέτρου από το χωριό Σαραντάπορο, στα σύνορα των νομών Λαρίσης και Κοζάνης, 70 με 100 μέτρα από τον επαρχιακό δρόμο Λάρισας – Κοζάνης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής μεταβαίνει στην περιοχή του ατυχήματος, ενώ η επιτροπή διερεύνησης έχει ήδη αναλάβει έργο στην περιοχή ατυχήματος.

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μπλέχτηκε σε καλώδια υψηλής τάσης.