Δεν έχουν τέλος οι παλινωδίες της κυβέρνησης στο κρίσιμο μέτωπο της υγειονομικής κρίσης. Αυτή τη φορά τραγελαφικές καταστάσεις δημιουργήθηκαν αναφορικά με το «λουκέτο» στις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αττική, αφού σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τελικά σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις αλλά όχι τα θερινά σινεμά. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Χαρδαλιάς, εξαιτίας της έξαρσης του κοροναϊού στην Αττική ανακοίνωσε «λουκέτο» στις συναυλίες και τα (κλειστά) σινεμά αλλά όχι στα θέατρα. Η απόφαση θεωρήθηκε εντελώς παράλογη αφού απαγόρευε τις συναυλίες ακόμη και τις υπαίθριες αλλά επέτρεπε μία θεατρική παράσταση που μπορεί να γινόταν στον ίδιο ακριβώς χώρο, με τα ίδια ακριβώς μέτρα, προκαλώντας σύγχυση και αντιδράσεις τόσο από καλλιτέχνες, όσο και από τους διοργανωτές των πολιτιστικών εκδηλώσεων που έκαναν λόγο για απόφαση πέρα από κάθε λογική. 

Ο διαχωρισμός προκάλεσε και πολλά ερωτήματα, αφού πολύ συνέδεσαν την εν λόγω απόφαση με την παρέμβαση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, του ηθοποιού και στενού του φίλου Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ο οποίος κατόπιν «κάρφωσε» στα social media ότι η απόφαση ελήφθη κόντρα στις συστάσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων. 

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε χθες ότι κλείνουν και τα υπαίθρια θέατρα και αναβάλλονται όλες οι υπαίθριες παραστάσεις από την Πέμπτη, ενώ ενημέρωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για το χρονοδιάγραμμα έναρξης των προγραμμάτων για κλειστά θέατρα και μουσικές σκηνές. Παράλληλα όμως διευκρίνησε ότι εξαιρούνται οι θερινοί κινηματογράφοι, σε κάποιους από τους οποίους συχνά φιλοξενούνται και θεατρικές παραστάσεις. Και η σύγχυση συνεχίζεται. 

Ads