Τους θεσμούς έδειξε για το χρέος ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ads

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που θέλουν το ΔΝΤ να ζητά απομείωση του ελληνικού χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε: 

«Είναι φυσιολογικό πριν από κάθε συνεδρίαση του Eurogroup να υπάρχουν εικασίες, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη με τους τρεις θεσμούς και την Ελλάδα».

Ο ίδιος ανέφερε πως το ΔΝΤ δεν δήλωσε στο Eurogroup ότι το ελληνικό χρέος χρειάζεται κούρεμα ώστε να μπει σε μια βιώσιμη τροχιά.

Ads

Παρέπεμψε ακόμη στους θεσμούς για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του και πρόσθεσε ότι ο Πολ Τόμσεν, κατά την πρόσφατη συνάντηση στην Ρίγα, ενημέρωσε τους υπουργούς Οικονομικών ότι μέχρι τις εκλογές η Ελλάδα προχωρούσε γρηγορότερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και επανέλαβε ότι πρόγραμμα για την Ελλάδα προβλέπει να πέσει το συνολικό χρέος στο 120% ΑΕΠ το 2022.

Τέλος υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα έχουν γίνει πιο εποικοδομητικές, εξέφρασε την ομόφωνη επιθυμία του Eurogroup να βοηθήσει την χώρα, αλλά δήλωσε σκεπτικός για τον αν μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία έως τη Δευτέρα.