Όλα τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο βρίσκεται η οργάνωση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. 

Ads

Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος των πυροτεχνουργών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, για το είδος του μηχανισμού και της εκρηκτικής ύλης που δείχνει ότι πρόκειται για πυρίτιδα για πυροτεχνήματα. 

Τα ίδια ευρήματα είχαν ανακαλύψει οι πυροτεχνουργοί σε παρόμοιους φακέλους που είχαν εντοπιστεί πριν από λίγους μήνες και πρόκειται για την ίδια πρακτική που ακολουθούν οι «Πυρήνες της Φωτιάς», προκειμένου να μην εντοπίζονται.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο η νέα επίθεση να μην είναι άσχετη με τα «τρομο-πακέτα» που είχαν σταλεί τον περασμένο Μάρτιο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και την έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για αυτούς τους παγιδευμένους φακέλους είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς. «Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, στα πλαίσια της εκστρατείας της 2ης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα», ανέφερε μεταξύ άλλων το κείμενο ανάληψης ευθύνης. 

Σημειώνεται πάντως ότι το όνομα του Λουκά Παπαδήμου ήταν ανάμεσα σε αυτά άλλων πολιτικών προσώπων που βρέθηκαν στις σημειώσεις της Πολάς Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης τον περασμένο Ιανουάριο. 

Στην «λίστα»  της Ρούπα υπήρχαν επίσης τα ονόματα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου, του εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου κ.ά.

Συναγερμός για νέα τρομο – πακέτα

Στο μεταξύ, έχει σημάνει συναγερμός για την περίπτωση που έχουν σταλεί και άλλοι τέτοιοι φάκελοι σε πολιτικά πρόσωπα ή ακόμη και επιχειρηματίες. Έτσι, στα κέντρα διαλογής των ΕΛ.ΤΑ., αλλά και σε εταιρείες κούριερ ψάχνονται ένας προς έναν όλοι οι φάκελοι με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπα ή επιχειρηματίες σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα εκρηκτικά δέματα.