Ιδέες και από την Αριστερά αλλά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις «κλέβει» ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι», όπως δήλωσε ο ίδιος κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για την επίσημη παρουσίαση του εγχειρήματος. «Δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι με το ποτάμι θα είναι όλα επαναστατικά αλλά θα είναι όλα διαφορετικά». Πάντως ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ανακοίνωσε ονόματα υποψηφίων καθώς το ψηφοδέλτιο είναι «υπό διαμόρφωση» αλλά αναφέρθηκε σε άτομα που στηρίζουν την πολιτική κίνηση.

Ads

 
«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεωδοράκης. Επισήμανε ότι από τα παιδικά του χρόνια προσδιορίζεται ως αριστερός τονίζοντας, ωστόσο, ότι «το θέμα είναι τι ορίζεται ως αριστερό σήμερα». Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση ενώ ο ίδιος πρεσβεύει ότι θα πρέπει να είναι μείζον αίτημά της.
 
Ερωτηθείς σε ποια ευρώομάδα θα ενταχθεί ο νέος πολιτικός φορέας, αν μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, απάντησε: «Θα το αποφασίσουμε αφού πάμε στις Βρυξέλλες. Θα δώσουμε ένα διάστημα δύο – τριών εβδομάδων ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα». Ξεκαθάρισε πάντως πως δεν ανήκει στους ευρωσκεπτικιστές και σημείωσε ότι παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν το τελευταίο διάστημα με τους εταίρους της χώρας «οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι». 

Μεταξύ άλλων σημείωσε ως κεντρική θέση του νεοσυσταθέντος κινήματος την πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν υποστηρίζοντας ότι το αμάρτημα του παρελθόντος το έχουν οι πολιτικοί κι «όχι εμείς». Έκανε ακόμη λόγο για ένα «εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα έρθει από την κοινωνία, από αυτούς που βιώνουν το πρόβλημα».
 
Πάντως δεν ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα εκείνων που θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον νέο πολιτικό φορέα, καθώς εξήγησε ότι το ψηφοδέλτιο είναι υπό διαμόρφωση. Αναφέρθηκε ωστόσο σε ονόματα ατόμων που στηρίζουν ή απλώς συμβουλεύουν το «Ποτάμι».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν οι: Θοδωρής Γκόνης, σκηνοθέτης, στιχουργός, Μαρία Δημητρίου, Ελληνίδα τσιγγάνα επιμελήτρια Κοινωνικής Πρόνοιας, Νίκος Δήμου, συγγραφέας, Άννα Ευφραιμίδου, ογκολόγος, παθολόγος, Παναγιώτης Κακατσούλης, ο καλύτερος δημόσιος υπάλληλος, καθηγητής στην σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Βάσω Κιντή, καθηγήτρια φιλοσοφίας, Δημήτρης Κοντοπίδης, φοιτητής αρχιτεκτονικής, Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας, Δημήτρης Κουρέτας, αντιπρυτανης πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ολυμπία Κρασαγάκη, φωτογράφος , Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος Πρωτέα, Αναστασία Λαμπρία, εκδότρια βιβλίων, Ζαχαρούλα Λούδα, αμπελουργός, Αννα Λιδάκη, καθηγήτρια κοινωνιολογίας, Χαρης Μαθιόπουλος, κοινωνιολόγος, Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην αρχηγός στην εθνική πόλο, Γιούλη Μελουδάκου, Αναστασία Μήνου, υδροβιολόγος, διευθύντρια έρευνας στο Αρχιπέλαγος, Νίκος Ξυδάκης, μουσικός, Νίκος Ορφανός, ηθοποιός , Ντανα Παρασκευοπούλου, κάτοικος Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών, Ανδρεας Πετρουλάκης, σκιτσογράφος, Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος, Τάσος Τέλογλου, δημοσιογράφος, Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γεωργία Λινάρδου, δημοσιογράφος, Λίνα Παπαδάκη, δημοσιογράφος, Άντρη Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος

Βενιζέλος: Εκπομπές μετασχηματίζονται σε κόμματα
 
«Καλή επιτυχία σε κάθε τηλεοπτική εκπομπή που θέλει να μετασχηματισθεί σε πολιτικό κόμμα», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου όταν ρωτήθηκε για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ads