Στην Εισαγγελία της Ρόδου οδηγείται σήμερα ο 27χρονος Τούρκος υπήκοος, που εντοπίστηκε χθες από περιπολικό σκάφος του λιμενικού στη βραχονησίδα Νίμος της Σύμης και συνελήφθη.

Ads

Ο 27χρονος, που σύμφωνα με πληροφορίες δηλώνει δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε μαζί του διαβατήριο που έληγε στις 23/04, ενώ κατά δήλωσή του έφθασε στη βραχονησίδα με ταχύπλοο σκάφος έναντι αμοιβής.

Η σύλληψη του 27χρονου έγινε, καθώς πραγματοποίησε παράνομη είσοδο από μη θεσμοθετημένο σημείο εισόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki της Ρόδου, υποστήριξε ότι εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα γιατί λόγω της πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία δεν του επιτρέπεται η νόμιμη έξοδος από την χώρα.
Ισχυρίστηκε ότι γνώρισε έναν Τούρκο ονόματι «Σουλεϊμάν», που ανέλαβε την μεταφορά του με πνευστή λέμβο έναντι χρηματικής αμοιβής ύψους 2.500 ευρώ.

Ads

Ο διακινητής τον ενημέρωσε ότι τον είχε αποβιβάσει στη Σύμη, όταν όμως διαπίστωσε ότι είχε αποβιβαστεί στη νησίδα «Νίμος» κάλεσε το Λιμεναρχείο και παραδόθηκε στις αρχές.

Διατείνεται ότι έχει Σένγκεν Βίζα σε ισχύ μέχρι την 23η Απριλίου 2017 κι αν εισερχόταν νόμιμα στη χώρα θα περνούσε τον διαβατηριακό έλεγχο. Ηθελε όπως κατέθεσε να εισέλθει στη χώρα μας πριν να λήξει η Βίζα του προκειμένου εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Στοκχόλμη, όπου θα υποβάλει αίτηση για άσυλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται να υποβάλει πλέον αίτημα για άσυλο στην Ελλάδα.

Παραπέμφθηκε ήδη σε δίκη σήμερα με την διαδικασία του αυτοφώρου για παράνομη είσοδο στη χώρα.