Ένας Τούρκος βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (κεμαλιστές) πλειοδότησε σήμερα σε προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας. 
 

Ads

Ο Τανζού Οζτζάν, κατά την ομιλία του στην τουρκική βουλή είπε: 

«Υπάρχουν 18 νησιά και δυο βραχονησίδες που μας ανήκουν. Ο Τούρκος πρόεδρος που γνωρίζει πολύ καλά το θέμα κλείνει τα μάτια στο θέμα αυτό. Να πει στην Ελλάδα: Πάρε τη σημαία σου από εδώ, είναι δικό μου έδαφος. Δεκαοχτώ δικά μας νησιά τα χαρίσαμε στους Έλληνες. Θα πάω στα νησιά και θα υψώσω την τουρκική σημαία. Μετά θα διπλώσω την ελληνική σημαία και θα τη στείλω με κούριερ στην ελληνική κυβέρνηση». 

«Εάν η τουρκική κυβέρνηση δεν κάνει το καθήκον της θα το κάνουμε εμείς… Θα πάμε την άλλη εβδομάδα και θα πούμε ότι τα εδάφη της πατρίδας έχουν ποτιστεί με το αίμα των ηρώων. Θα πάμε και θα διεκδικήσουμε τις βραχονησίδες που μας πήραν κάτω από τη μύτη μας» συνέχισε. 

Ads

Στον Τανζού Οζτζάν απάντησε βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «τα νησιά αυτά εσείς τα δώσατε επί Ινονού, το 1923. Σας έχουμε απαντήσει σε αυτό το θέμα των νησιών πολλές φορές».

Ο βουλευτής συνέχισε ουσιαστικά την προκλητική ρητορική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας αλλά και του αρχηγού του κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο  Κιλιτσντάρογλου πριν λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα κατέχει 18 μικρά νησιά και είχε ρωτήσει τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ: «Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;».