«Έχουμε τη δυνατότητα να επιχειρούμε στη Συρία και το Αφρίν και ταυτόχρονα, έχουμε τη δύναμη να ελέγχουμε το Αιγαίο», υποστήριξε, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Στρατού της χώρας, Χουλούσι Ακάρ, επιθεωρώντας τα στρατεύματα ξηράς και την πολεμική αεροπορία στην τουρκική Περιφέρεια Αιγαίου και αναφερόμενος στο αξιόμαχο του στρατού. 

Ads

Ο Ακάρ δήλωσε πως οι δυνάμεις της Τουρκίας συνεχίζουν να πολεμούν την τρομοκρατία με αποφασιστικότητα στην Ανατολή, αλλά και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αναφερόμενος προφανώς στους Κούρδους αυτονομιστές. 

Επικαλέστηκε επίσης τις διεθνείς συμβάσεις και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες ένα κράτος έχει δικαίωμα στρατιωτικής επέμβασης, όπως ισχυρίστηκε στο πλαίσιο της διασφάλισης της εδαφικής της ακεραιότητας, αλλά και της ακεραιότητας της Συρίας.

«Κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την σταθερότητα των αδερφών μας στη Συρία» σημείωσε. Ο Τούρκος Α/ΓΕΣ τόνισε πως στόχος της Τουρκίας είναι μόνο η τρομοκρατία και τα σπίτια, οι θέσεις και το οπλοστάσιο αυτής. 

Ads