Επίθεση στη σελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποίησαν Τούρκοι χάκερ.

Ads

Όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι πρόκειται για την ομάδα Aslan Neferler Tim. Στο μήνυμά τους για την επίθεση που ισχυρίζονται πως έκαναν αναφέρουν:

«Σε μας πέφτει το καθήκον να αντιδράσουμε στην αντίδραση Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Τσίπρα μην εκπλήσσεσαι, μην μας κάνεις να χάσουμε την υπομονή μας».

Η σελίδα του πρωθυπουργού το «primeminister.gov.gr» είχε πέσει για κάποια ώρα. Πλέον λειτουργεί και πάλι κανονικά. 

Ads

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επιβεβαιώνει την επίθεση από «αγνώστους», επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια να παραβιαστεί η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία». Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή». 

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης». Το υπουργείο ενημερώνει ακόμα ότι οι συναρμόδιες αρχές συνεχίζουν την έρευνα, προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση της επίθεσης.