Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους απέναντι στην Ελλάδα κινείται η ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας, το οποίο είχε νωρίτερα τρίωρη συνεδρίαση υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ads

«Συζητήθηκαν οι ολοένα αυξανόμενες προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας στο Αιγαίο, η οποία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες στις οποίες είναι συμβαλλόμενο μέρος. Συζητήθηκαν επίσης οι προσπάθειες της Ελλάδας να εκμεταλλευτεί τις συμμαχίες, ενώ θα έπρεπε να κινηθεί σε πνεύμα συνεργασίας. Τονίστηκε ότι η αποφασιστική μας στάση θα συνεχιστεί για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων του έθνους μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι επιχειρήσεις που διεξάγονται και πρόκειται να διεξαχθούν στα νότια σύνορά μας δεν στοχεύουν στην εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων μας και αποτελούν ανάγκη εθνικής ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται πως σε ανάλογο ύφος είχε κινηθεί σε ανακοίνωσή του και ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσολγου σχετικά με την αποστρατικοποίηση του Αιγαίου αναφέροντας «Δεν μπλοφάρουμε για τα νησιά. Αν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί, θα προχωρήσουμε περαιτέρω».

Ads