Ο Εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουσείν Μουφτούογλου, αναφερόμενος στην υπόθεση της έκδοσης των 8 Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα ζητώντας άσυλο στην Ελλάδα, δήλωσε πως η Ελλάδα ξέρει από Χούντα και θα συμπαρασταθεί στην Τουρκία.

Ads

Ειδικότερα, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση:

«Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία για την έκδοση των οκτώ ατόμων, τα οποία απείλησαν τη ζωή Τούρκων πολιτών και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και στη συνέχεια κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε την απόφαση του Εφετείου της Αθήνας που απορρίπτει την έκδοση πέντε εξ’ αυτών, ενώ την εγκρίνει για τρεις άλλους.

Ads

Σαν χώρα που στο παρελθόν είχε εμπειρία των αρνητικών επιπτώσεων μιας στρατιωτικής χούντας και οπότε θα μπορούσε να συμπαρασταθεί στην Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε η γειτονική και σύμμαχος Ελλάδα να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία.

Κατανοούμε ότι η διαδικασία έκδοσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις την επερχόμενη περίοδο».