«Θα περίμενε κανείς, τουλάχιστον για εθνικά θέματα, ο κ. Κουμουτσάκος να διαβάζει προσεκτικά τα όσα έχει ήδη πει ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, πριν κάνει δηλώσεις που εκθέτουν τόσο τον ίδιο, όσο και το κόμμα του», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ.

Ads

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με το επεισόδιο στα Ίμια, ανέφερε πως «η ΝΔ θεωρεί αδιανόητο ότι στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο ομόλογο του ο κ. Τσίπρας δεν επισήμανε τα αυτονόητα:

  • Ότι για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες,
  • ότι τα Ίμια είναι Ελληνικά και
  • ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί να αμφισβητούνται με οποιονδήποτε τρόπο τα  κυριαρχικά της δικαιώματα».

Όμως λίγες ώρες νωρίτερα σε ανακοίνωση για την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Γιλντιρίμ, αναφερόταν χαρακτηριστικά πως ο πρωθυπουργός «υπογράμμισε την ανάγκη να τερματιστούν άμεσα οι αυξανόμενες προκλητικές τουρκικές παραβιάσεις στα χωρικά ύδατα και στον εναέριο χώρο ελληνικών νησιών στο Αιγαίο».

«Αυτό προφανώς συμπεριλαμβάνει και τα Ίμια καθώς είναι πάγια θέση όλων των διεθνών οργανισμών και προφανής η θέση της χώρας μας ότι τα Ίμια ανήκουν στην Ελλάδα και οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτού του καθεστώτος βρίσκεται στη σφαίρα της φαντασίας και της γελοιότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Ads