Εικόνες καταστροφής έρχονται από το νησί της Θάσου, όπου για δεύτερη μέρα μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες τα ξημερώματα εξαιτίας κεραυνών.

Ads

Τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ενώ ανυπολόγιστη είναι και η οικολογική καταστροφή, με τη φωτιά να έχει κάψει τεράστιες εκτάσεις πευκοδάσους.

Με το πρώτο φως της ημέρας τα αεροπλάνα ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού από αέρος σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς που έκαιγε ανεξέλεγκτα όλο το βράδυ.

Τα πολλά μέτωπα των πυρκαγιών σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έχουν μετατρέψει σχεδόν ολόκληρο το νησί σε μια πύρινη κόλαση, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τους κατοίκους και τις Αρχές.

Ads

Χθες, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων,  ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 έγινε κατορθωτή η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Από την πυρκαγιά εγκλωβίστηκαν επίσης χθες στην περιοχή του Πρίνου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Γιώργος Παπαφιλίππου και Κώστας Μορφίδης, οι οποίοι είχαν μεταβεί στην περιοχή για να διαπιστώσουν το μέγεθος της φωτιάς που καίει στη Θάσο. Ωστόσο, με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών αρχών απομακρύνθηκαν γρήγορα από τη φλεγόμενη περιοχή τόσο εκείνοι όσο και οι τουρίστες που βρίσκονταν στο σημείο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας  βρίσκονται στο νησί και αναμένεται να συμμετάσχουν σε ευρεία σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση.

Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Θάσου που δοκιμάζονται σκληρά το τελευταίο 24ωρο εξαιτίας των πολλών πυρκαγιών που πλήττουν το νησί, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τα μεσάνυχτα με τον δήμαρχο Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ.

Δείτε τα βίντεο: