Τα 10 σημαντικότερα αξιοθέατα της Eλλάδας αναδεικνύει η ταξιδιωτική ιστοσελίδα touropia. Το ενδιαφέρον είναι ότι, εκτός από τα αναμενόμενα – Ακρόπολη, Σαντορίνη, Μύκονος- το άρθρο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τον Μυστρά, αλλά και τη χερσόνησο του Άθω, σημειώνοντας βεβαίως ότι, το Άγιον Όρος είναι επισκέψιμο μόνο για άνδρες.

Ads

«Η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Με περισσότερα από εξήντα κατοικημένα νησιά, ιστορικά μνημεία που έχουν τις ρίζες τους σε τέσσερις χιλιετίες, ειδυλλιακές παραλίες και οροσειρές, η Ελλάδα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από σημεία προς εξερεύνηση. Και παρά την κρίση χρέους, ως τουριστικός προορισμός παραμένει περισσότερο δημοφιλής από ποτέ».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά το δημοσίευμα και παραθέτει, με αντίστροφη αρίθμηση, τα 10 top τουριστικά αξιοθέατα της χώρας.

10. Άθως

image

Ads

Είναι βουνό και χερσόνησος στη Βόρεια Ελλάδα, το ανατολικό πόδι της Χαλκιδικής και φιλοξενεί περισσότερους από 1.400 μοναχούς σε 20 Ορθόδοξα μοναστήρια. Η είσοδος επιτρέπεται αποκλειστικά στους άνδρες επισκέπτες.

9. Μυστράς

image

Βρίσκεται κοντά στην αρχαία Σπάρτη και υπήρξε η πρωτεύουσα της Πελοποννήσου κατά τον 14ο και 15ο αιώνα. Η περιοχή κατοικούνταν και κατά την Οθωμανική περίοδο όμως εγκαταλείφθηκε το 1832, αφήνοντας μόνο εκπληκτικά μεσαιωνικά ερείπια σε ένα όμορφο τοπίο.

8. Λίνδος

image

Μεσαιωνικό χωριό στη Ρόδο, που αποτελείται από ένα δίκτυο πετρόκτιστων στενών δρόμων και ολόλευκων σπιτιών. Επάνω από την πόλη βρίσκεται η Ακρόπολη της Λίνδου, με εντυπωσιακή θέα στα γειτονικά λιμάνια και την ακτογραμμή. Η παραλία Λίνδου και Αγίου Παύλου βρίσκονται πολύ κοντά.

7. Φαράγγι Σαμαριάς

image

Έχει μήκος 16 χλμ. και βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κρήτη. Η πεζοπορία στο φαράγγι είναι εξαιρετικά δημοφιλής δραστηριότητα για τους επισκέπτες και περισσότεροι από 400.000 κάθε χρόνο δοκιμάζουν να το διαβούν. Η πεζοπορία διαρκεί από 4 έως 7 ώρες και τα μονοπάτια περνούν μέσα από δάση με αρχαία κυπαρίσσια και πεύκα, έως ότου αναδυθεί από τα βουνά η Αγία Ρουμέλη στο Λιβυκό πέλαγος.

6. Παραλία Μύρτου

image

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Κεφαλονιάς και είναι διάσημη για τα μαγικά της χρώματα. Το μπλε και τιρκουάζ της θάλασσας κάνουν αντίθεση με τα λευκά βότσαλα της παραλίας. Τα απόκρημνα βράχια πίσω από τον Μύρτο συμπληρώνουν το μαγικό τοπίο και, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν είναι τυχαίο ότι έχει ψηφιστεί 12 φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας.

5. Αρχαίο Θέατρο Δελφών

image

Κατά την αρχαιότητα, οι Δελφοί ήταν το πιο σημαντικό κέντρο της ελληνικής θρησκείας, όπου βρισκόταν το ιερό του Απόλλωνα. Το αρχαίο θέατρο κτίστηκε σε λόφο με θέα στο ιερό και το τοπίο. Κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα και χωρούσε 5.000 θεατές.

4. Μετέωρα

image

Τα Μετέωρα (που αιωρούνται στον αέρα) διαθέτουν 6 μοναστήρια στην κορυφή ψηλών βράχων. Το πρώτο εξ αυτών ιδρύθηκε τον 14ο αιώνα. Η πρόσβαση σε αυτά είναι δύσκολη και γίνεται με μεγάλες σκάλες ή δίχτυα που ανεβάζουν πολλά άτομα (σ.σ. στο δημοσίευμα παραλείπεται ότι, βεβαίως, υπάρχει πρόσβαση οδικώς).

3. Μύκονος

image

Κοσμοπολίτικος προορισμός και ευρύτερα αναγνωρισμένη ως μία από τις καλύτερες τουριστικές ατραξιόν της Ελλάδας. Η Χώρα είναι μια εντυπωσιακή και γραφική κυκλαδίτικη πόλη με στενά σοκάκια. Το νησί είναι ιδιαίτερα γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή -με έναν τεράστιο αριθμό μπαρ και nightclub) και τις αμμουδιές του.

2. Ακρόπολη, Παρθενώνας

image

Από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Ελλάδας. Η επίσκεψη στην Αθήνα δε μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη χωρίς επίσκεψη και στον Παρθενώνα. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 447 π. Χ. σε αντικατάσταση παλαιότερου ναού που καταστράφηκε από τους Πέρσες, και ολοκληρώθηκε το 432 π. Χ.

1. Σαντορίνη

image

Η Σαντορίνη είναι ένα ηφαιστειακό νησί στις Κυκλάδες, διάσημη για την εντυπωσιακή θέα που προσφέρει, το ηλιοβασίλεμα, τα κατάλευκα μικρά σπίτια και το ενεργό ηφαίστειο. Τα Φηρά συνδυάζουν τη βενετσιάνικη και κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με λευκά πετρόκτιστα σοκάκια γεμάτα καταστήματα, ταβέρνες, ξενοδοχεία και καφέ.