Τον αιφνίδιο θάνατο του προέδρου της Ασπίς Πρόνοια, Παύλου Ψωμιάδη, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, προσπάθησε να εντάξει στο «οπλοστάσιο» της επιχειρηματολογίας του έναντι του εισαγγελέα για το αίτημα της αποφυλάκισής του, ο ισοβίτης για την υπόθεση του Noor1, Ευθύμιος Γιαννουσάκης, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει σχετικό δημοσίευμα του documentonews.gr.

Ads

Ο γνωστός για τις αντιφατικές καταθέσεις του ισοβίτης προσπάθησε να εμφανίσει τον θάνατο του Π. Ψωμιάδη ως ένα είδος «τεκμηρίου» για το ότι κινδυνεύει και η δική του ζωή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιαννουσάκης είπε στο Δικαστήριο του Πειραιά, όπου συζητείται η αίτηση αναστολής της πρωτόδικης ποινής του, πως  «ο Παύλος Ψωμιάδης ήταν ο συγκάτοικος μου, ήμουν οι τελευταίος που χθες το βράδυ φάγαμε μαζί και σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρός».

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε πως «όχι μόνο την ασφάλεια μου δεν μπορούν να εγγυηθούν , ούτε την αξιοπρέπεια μου… Με κυνηγά όλο το σύστημα γιατί τα έχω βάλει με το παρακράτος. Έχουν περικυκλώσει εμένα και την οικογένειά μου… έδωσα το παρακράτος και με τώρα με φέρνουν τριάντα αστυνομικοί, δηλαδή το παρακράτος είναι πιο επικίνδυνο από τους εμπόρους ναρκωτικών».

Ads

Ο εισαγγελέας αντέτεινε πως «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν θα αποτελεί εξίσου στόχο αν αφεθεί ελεύθερος. Με ποιο τρόπο θα διαχειρίζεται, όπως λέει, ο ίδιος τη σωματική του ακεραιότητα; Πιστεύω ότι υπάρχουν εκβιασμοί, άτομα που ενδεχομένως δεν θέλουν να πει κάποια πράγματα, είναι όμως αντικείμενο διερεύνησης».

Τα κυκλώματα, πρόσθεσε ο εισαγγελέας «έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τις απειλές ακόμα κι αν αφεθεί ελεύθερος. Μέχρι τώρα τα όργανα της Πολιτείας έχουν διαφυλάξει την σωματική του ακεραιότητα. Εχει καθήκον η Πολιτεία να εξετάσει τις καταγγελίες του, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν εξασφαλίζεται αν αφεθεί ελεύθερος η ακεραιότητά του (…) Στην παρούσα φάση στον χώρο που φυλάσσεται δεν κινδυνεύει».

Ο εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης και το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρίασή του για τις 10 Ιουλίου, οπότε και θα εκδοθεί η απόφαση για το εν λόγω αίτημα.