Μήνυμα συνεργασίας και υποστήριξης στην Ελλάδα έστειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, σε συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, παρουσία πλήθους υπουργών και Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών. «Ζούμε τη δική μας Μεγάλη Ύφεση» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. 

Ads

 
Η επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας ομογενών επιχειρηματιών με στόχο τη δημιουργία ενός Ταμείου για την προώθηση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.
 
«Δεν θεωρούμε ότι εχουμε τις απαντήσεις όμως θεωρούμε ότι μπορούμε μαζί να πετύχουμε κάποια πράγματα», ανέφερε μεταξύ άλλων και χαιρέτισε το σχηματισμό της τριμερούς κυβέρνησης.
 
«Οι μεταρρυθμίσεις που προωθούνται είναι σημαντικές», τόνισε και εξέφρασε την εκτίμησή του για την Ελλάδα, λέγοντας πως είναι μια πλούσια χώρα, με πλούσιους ανθρώπους, πλούσιες ιδέες και πλούσια κληρονομιά.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του έκανε λόγο για μία «άνευ προηγουμένου κρίση», τονίζοντας πως η χώρα βρίσκεται στο πέμπτο έτος ύφεσης. «Ανέφερα ότι διανύουμε το πέμπτο έτος ύφεσης και όλα αυτά ανασύρουν τις πικρές μνήμες της Μεγάλης Ύφεσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι ακριβώς αυτό που βιώνουμε σήμερα στην Ελλάδα: τη δική μας εκδοχή της Μεγάλης Ύφεσης, που ζήσατε εσείς», δήλωσε.

 
Επεσήμανε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της ανάκαμψης και εξέφρασε την αποφασιστηκότητα της κυβέρνησης να δει φως στην άκρη του τούνελ. «Ξέρουμε πως είναι δύσκολο, αλλά έχουμε αποφασίσει να πετύχουμε», δήλωσε. 
 
«Όλοι γνωρίζουμε ότι σε δύσκολους καιρούς χρειάζεται ισχυρή ηγεσία και ελπίδα», πρόσθεσε. Ευχαριστώντας τον Μπιλ Κλίντον για την πρωτοβουλία, σημείωσε πως «εκτιμά βαθύτατα το έντονο ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και την υποστήριξη που παρέχει».
 
Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου και εκπροσώπων Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών.
 
Νωρίτερα οι Αντώνης Σαμαράς και Μπιλ Κλίντον είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.