Ακόμη 34 πρόσφυγες ανασύρθηκαν νεκροί στο Αιγαίο, μεταξύ τους τρία παιδιά. Τις σορούς των προσφύγων εντόπισαν οι τουρκικές αρχές σε δυο διαφορετικά σημεία στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο. 

Ads

Αρχικά, είχαν βρεθεί σε παραλία κοντά στο Αϊβαλί έντεκα σοροί. Στη συνέχεια, βρέθηκαν άλλες δέκα σοροί σε παραλία στο κοντινό Δεκελί.  Το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε πιθανότατα στο τελευταίο 24ωρο και οι πρώτες σοροί εντοπίστηκαν το πρωί της Τρίτης. Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό επιζώντων.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, μία φουσκωτή λέμβος με 22 πρόσφυγες που ξεκίνησε στις 5.00 το πρωί από το Αϊβαλί με προορισμό τη Λέσβο ανετράπη λίγο μετά την αναχώρησή της λόγω θαλασσοταραχής. Η δεύτερη φουσκωτή βάρκα, που επίσης βυθίστηκε, ξεκίνησε από το Δεκελί. Δεν είναι γνωστό πόσοι πρόσφυγες επέβαιναν σε αυτήν.

Τέσσερις ακόμη νεκροί σε νησιά του Αιγαίου

Οι σοροί τεσσάρων προσφύγων – μεταναστών, μεταξύ των οποίων και ενός μικρού κοριτσιού, εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, σε θαλάσσιες περιοχές τριών νησιών του Αιγαίου.

Ads

Συγκεκριμένα σοροί δύο γυναικών εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή «Ψιλή Άμμου» στους Φούρνους και στην παραλία Αυλακίου στην Ικαρία. Τις πρωινές ώρες την Τρίτη εντοπίστηκε στην παραλία Αγκινόφα στην Ικαρία και η σορός ενός μικρού κοριτσιού σε κατάσταση προχωρημένης σήψης. Το άτυχο κοριτσάκι ήταν περίπου ύψους 1,35, και ηλικίας περίπου 7-10 ετών, με μαύρα μακριά μαλλιά. Έφερε γάντια παιδικά χρώματος ροζ, μποτάκια, μπουφάν φούξια και μπλε σωσίβιο. Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας. Επιπλέον, μεσημβρινές ώρες τη Δευτέρα, στη θαλάσσια περιοχή Φανερωμένης Τήνου, εντοπίστηκε η σορός ενός άνδρα που πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.