Την Τετάρτη αναμένεται να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος των συζητήσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, με τις δύο πλευρές να κάνουν μια πρώτη σύνοψη των έως τώρα συζητήσεων. Ο πρώτος κύκλος θα κλείσει με μια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών.

Ads

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση των δύο υπουργών με τους εκπροσώπους των δανειστών με αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων). Την ίδια ημέρα θα υπάρξουν και συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων σε εργασιακά θέματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, δήλωσε πως το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται και ετοιμάζεται για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές έως τις 20 Αυγούστου, ωστόσο, όπως είπε, δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποκλίσεις που θα απαιτήσουν προσαρμογές.

Τα χρονοδιάγραμματα, όπως είπε, είναι «ομολογουμένως πιεστικά» και σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία έως τις 20 Αυγούστου, όταν και θα πρέπει να πληρωθεί ομόλογο ύψους 3,2 δις ευρώ στην ΕΚΤ, οι δανειστές θα πρέπει να εγκρίνουν ένα νέο δάνειο γέφυρα, το οποίο όμως πιθανότητα  θα συνοδεύεται από νέα δέσμη προαπαιτούμενων μέτρων.

Ads