Αφού πρώτα δήλωσε την αντίθεση του στις καταλήψεις, ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ, επανέλαβε την πρόταση για πανεπιστημιακή αστυνομία προσφέροντας κάλυψη στις τακτικές Φορτσάκη.

Ads

Ο κ. Παπαμιμίκος εξέφρασε την άποψη ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα πανεπιστήμια. «Για μένα δεν τίθεται κανένα θέμα καταλήψεων. Είτε με ηλεκτρονική ψηφοφορία, είτε με γενική συνέλευση, είτε όπως και να θέλει κάποιος, θέμα καταλήψεων δεν το διαπραγματευόμαστε. Δεν έχει κανένας δικαίωμα να κλείνει πανεπιστήμια, σχολεία, να κλείνει δημόσια κτίρια. Οπότε εδώ πέρα ας βάλουμε μια τελεία. Αν είμαστε αποφασισμένοι», είπε πιο συγκεκριμένα.

Υποστηρίζοντας τη θεσμοθέτηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, είπε πως «πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει σε όλα τα ιδρύματα της Ευρώπης και της Αμερικής» και «ό,τι πιο απλό και καταλληλότερο για την Ελλάδα: ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εποπτεύουν τον χώρο, ώστε αν κάποιος παρανομεί, αν κάποιος προχωρεί σε παράνομες ενέργειες, αυτός να αντιμετωπίζει και τον νόμο».