Την Πόλα Ρούπα βλέπει η αντιτρομοκρατική πίσω από τη ληστεία στην τράπεζα στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, με λεία 180.000 ευρώ.

Ads

Δύο γυναίκες και ένας άνδρας εισέβαλαν χθες στο υποκατάστημα λίγο πριν κλείσει και με την απειλή όπλων άρπαξαν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ και διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο Toyota Starlet. Το όχημα, το οποίο ήταν κλεμμένο, βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στην περιοχή της Θήβας.

Οι γυναίκες ήταν μεταμφιεσμένες με περούκες και από την Αντιτρομοκρατική εξετάζεται αν εμπλέκεται στη ληστεία η καταζητούμενη σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, καθώς κατά τη ληστεία έκανε διάλογο με τους πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα, ρωτώντας τους για δάνεια και χρέη και έβγαλε λόγο αναφορικά με «την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη που μπορούν να σώσουν την Ελλάδα», ενώ χαρακτήρισε και την πράξη της ως «κοινωνική παρέμβαση».

Εν συνεχεία υποστήριξε ότι οι δράστες δεν ήταν άτομα του κοινού ποινικού δικαίου αλλά ότι προέρχονται από το χώρο της τρομοκρατίας και προσπαθούν να γεμίσουν το ταμείο για τις κοινωνικές δράσεις.

Ads

Μάλιστα, από την Αντιτρομοκρατική ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι «Μόνο το όνομα της δεν είπε η Πόλα Ρούπα, μόλις μας περιέγραψαν τους διαλόγους ήμασταν σίγουροι ότι είναι αυτή».