Για την ερχόμενη Πέμπτη ορίστηκε η νέα και τελική προσπάθεια προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να συγκροτηθεί σε σώμα το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ads

Μέχρι τη δημοσίευση μάλιστα, της απόφασης του ΣτΕ, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου 2Α του νόμου Παππά με τροπολογία, που κατέθεσε η κυβέρνηση η οποία διαβεβαίωσε  ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία άλλη κίνηση και κυρίως δεν πρόκειται να καταθέσει τη ρύθμιση – γέφυρα για το τηλεοπτικό τοπίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Η ρελάνς που έσπασε το «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μέτωπο

Ads

Το Μαξίμου εκτιμά ότι  διαμορφώνονται, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση».

Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της Ν.Δ., να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης, τονίζουν κυβερνητικές πήγες.

Μετά τις αντιδράσεις  της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής απέσυρε την πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα και πρότεινε για πρόεδρο του εποπτικού οργάνου τον Ροδόλφο Μορώνη και αντιπρόεδρο τον Βασίλη Μουλόπουλο. Στη συνέχεια και μετά τη διαφοροποίηση της αντιπολίτευσης, αντικαταστάθηκε η υποψηφιότητα του κ. Μουλόπουλου από τον Νίκο Κιάο.

Στην ψηφοφορία, δεν επιτεύχθηκε η πλειοψηφία των 4/5, καθώς την υπερψήφισαν τα 16 μέλη που προέρχονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, 6 μέλη από ΝΔ και ΚΚΕ ψήφισαν «παρών» και η Ένωση Κεντρώων «όχι».