Την παραίτηση του Γιώργου Κατρούγκαλου από τη θέση του υπουργού αναπληρωτή Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητούν η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το Ποτάμι όπως και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα δημοσιεύματα του Βήματος.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης αναφερόμενος στους ισχυρισμούς του Βήματος περί υποθέσεων που είχε αναλάβει ο κ. Κατρούγκαλος αφού είχε ορκιστεί πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει «μονόδρομο» την παραίτησή του.

Ads

«Το σίριαλ Κατρούγκαλου πρέπει να τελειώσει εδώ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του Το Ποτάμι. «Οι αποκαλύψεις είναι καταιγιστικές και οι απαντήσεις δεν είναι πειστικές. Η δικαιολογία ότι ‘τα ίδια έκαναν και οι προηγούμενοι’ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία. Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να παραιτηθεί σήμερα, πριν αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να τον αποπέμψει αύριο», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι τα στοιχεία που δόθηκαν επισήμως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών είναι συντριπτικά σε βάρος του κ. Κατρούγκαλου. «Φαίνεται ότι οι έννοιες φιλότιμο και ντροπή για τον κ. Κατρούγκαλο είναι άγνωστες» σημειώνεται στην ανακοίνωση του κόμματος. «Τίθεται όμως μείζον θέμα ηθικής και πολιτικής τάξης που αφορά πλέον τον κ. Τσίπρα προσωπικά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η επιμονή της κυβέρνησης να καλύπτει, να υποστηρίζει και να μην αποπέμπει τον κ Κατρούγκαλο, μετακυλύει τις ευθύνες στον κ. Τσίπρα. Και ο κ. Κατρούγκαλος είναι μόνο η αρχή. Το πελατειακό σύστημα που δημιούργησε ο πάλαι ποτέ αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ για να αναρριχηθεί στην εξουσία, το βρίσκει ήδη μπροστά του» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι με νέο δημοσίευμα επέστρεψε η εφημερίδα «Το Βήμα», στο οποίο υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών 22 ιδιωτικά συμφωνητικά εφόσον είχε αναλάβει υπουργός. Άμεση η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο οποίος ανέφερε πως «τα χαλκεία δεν βρήκαν νέα στοιχεία και ξαναδημοσιεύουν τα παλιά», υποστηρίζοντας πως η εφημερίδα εμφανίζει το ίδιο συμφωνητικό με το οποίο ξεκίνησε την αντιπαράθεση.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Κατρούγκαλος: Τα χαλκεία ανακυκλώνουν τα ίδια στοιχεία