Την κατάργηση της αερομεταφοράς του Αγίου Φωτός ζητά με επιστολή της στα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας και Παιδείας η Ένωση Άθεων. 

Ads

«Σε μία περίοδο που οι Έλληνες φορολογούμενοι δοκιμάζονται από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, βαρύτατη φορολογία, ανεργία και συμπίεση του πραγματικού τους εισοδήματος, θεωρούμε αδιανόητο να δίνεται έστω κι ένα ευρώ για τη μεταφορά του υποτιθέμενου “Αγίου φωτός” από το ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση τον Έλληνα φορολογούμενο» αναφέρεται στην επιστολή.

Ανεξάρτητα αν κάποιος είναι πιστός ή όχι, αναφέρει η Ένωση Άθεων, γίνεται αντιληπτό ότι η αεροπορική μεταφορά του φωτός συνιστά μία «μη απαραίτητη πολυτέλεια». 

Η Ένωση Άθεων ζητά την κατάργηση της μεταφοράς και διανομής του «υποτιθέμενου Αγίου Φωτός» με έξοδα του ελληνικού κράτους και ζητά να ενημερωθούν λεπτομερώς οι Έλληνες για το κόστος της διαδικασίας. 

Ads

«Στους ισχυρισμούς της Ένωσης Άθεων, έχω να δηλώσω ότι η θέση τους αυτή έρχεται να επισφραγίσει το γεγονός, ότι μόνο οι άνθρωποι του σκότους φοβούνται το φως και τους διαβεβαιώνω ότι, παρά την αντίθεσή τους, το Άγιο Φως θα έρθει και φέτος στην πατρίδα μας» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Γιώργος Βασιλείου.