Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, ζήτησε την ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων για την υπόθεση βασανισμού του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, ο οποίος το καλοκαίρι του 2012 είχε βρεθεί λιπόθυμος και αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας. Η απόφαση του δικαστηρίου για τους τέσσερις κατηγορουμένους αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη 30/06.

Ads

Ο Ουαλίντ Ταλέμπ κατά την κατάθεσή του περιέγραψε τον φρικτό βασανισμό του από τον εργοδότη του, τον γιο του εργοδότη, και δύο ακόμη φίλους τους. Οι τέσσερις δράστες κατηγορούνται για αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του ιδιοκτήτη του φούρνου και εργοδότη του Ουαλίντ Ταλέμπ, ως αυτουργού, καθώς και την ενοχή των υπολοίπων τριών ως άμεσων συνεργών του πρώτου.

Σημειώνεται πως ο Ουαλίντ Ταλέμπ, τρία χρόνια μετά τον βασανισμό του, αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα υγείας εξαιτίας του άγριου ξυλοδαρμού του. Ειδικότερα ο Αιγύπτιος έχει προβλήματα στα μάτια καθώς στο αριστερό του πόδι, ενώ παρακολουθείται και από ψυχολόγους και ψυχιάτρους, καθώς βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση τρόμου.

Ads