Έντονη κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΛΑΟΣ και του διαγραφέντος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή τη μη άμεση παράδοση της βουλευτικής έδρας του τελευταίου.

Ads

 
Σε ανακοίνωσή του, νωρίτερα σήμερα, το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ ανέφερε: «Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε, τόσο με δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος, ότι προτίθεται να παραδώσει την έδρα του. Αναμένεται ο λόγος του να γίνει πράξη».
 
Προσερχόμενος στο υπουργείο στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, προκειμένου – όπως είπε – να ολοκληρώσει όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις και να χαιρετίσει το προσωπικό και τους συνεργάτες του, για τη συνεργασία που είχε αυτές τις 88 ημέρες, ο παραιτηθείς υφυπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε πως «Η συμφωνία που ψήφισα χθες είναι ένα ρεαλιστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που αν δεν εφαρμοστεί γρήγορα θα χάσουμε την ευκαιρία που θα είναι και η τελευταία».
 
«Θεωρώ ότι αν συνέχιζα να παραμένω στη θέση μου, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει κάνει αποδεκτή ακόμα την παραίτησή μου, θα έπληττα το χθεσινό πραγματικό μήνυμα της ψήφου μου υπέρ της νέας δανειακής σύμβασης και θα έδινα την ευκαιρία σε ανθρώπους που ούτε καν την έχουν διαβάσει να πουν ότι ήταν ιδίου συμφέροντος και θεσιθηρίας», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.
 
Η κυβέρνηση αυτή έχει φτιαχτεί και δίνει τη μάχη για να μην επιστρέψουμε στη δραχμή- κάτι που επιδιώκουν κάποιοι για να βγάλουν πολλά χρήματα, πρόσθεσε ο παραιτηθείς υφυπουργός και σημείωσε ότι το «κόμμα της δραχμής» εξυπηρετεί τα δικά του συμφέροντα.
 
«Δεν με ενδιαφέρει καθόλου η καρέκλα, ούτε του υπουργού ούτε του βουλευτού», τόνισε και ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη για την ευκαιρία που του έδωσαν να υπηρετήσει στην κυβέρνηση. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης ότι θα κρατήσει την έδρα του βουλευτή έως ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ για τα κρουαζιερόπλοια και πρόσθεσε πως αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ του τη ζητήσει πίσω θα τη δώσει.
 
Η άρνηση του κ. Γεωργιάδη να παραδώσει άμεσα τη βουλευτική του έδρα προκάλεσε την αντίδραση του ΛΑΟΣ, που τον κατηγόρησε για υπεκφυγή. «Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης γνωρίζει πολύ καλά ότι η παράδοση της βουλευτικής έδρας δεν επηρεάζει, κατά κανέναν τρόπο, τη δραστηριότητά του ως υπουργού. Δεν περιμέναμε υπεκφυγές, που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα του», ήταν το σχόλιο του κόμματος στις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Μ. Βορίδης: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση με κανέναν
 
Εν τω μεταξύ, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο έτερος διαγραφείς βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, δεν θέλησε να αποσαφηνίσει τις μελλοντικές του κινήσεις, σημειώνοντας ότι δεν έχει κάνει καμιά συζήτηση με κανέναν.
 
Ως προς την απόφασή του να υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι «ήταν μια πράξη συνείδησης, αρχής και σταματά εκεί».
 
Εκτίμησε, πάντως, ότι στο πολιτικό σκηνικό θα διαμορφωθούν διαφορετικές γραμμές και πρόσθεσε ότι «θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση», καθώς -όπως είπε- δεν υπάρχουν μεσοβέζικες θέσεις.