«Εμείς δεν είμαστε σαν εσάς. Δεν έχουμε ούτε διευθυντές ούτε τίποτα. Δεν έχουμε ιεραρχική δομή», δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης στο δικαστήριο, αμέσως μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου στη δίκη για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». 

Ads

Ο Ν. Μαζιώτης επανέλαβε πως είναι περήφανος για τις ενέργειες της οργάνωσης και αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε στόχο να βλάψει μέρος του πληθυσμού της χώρας, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. 

«Εμείς θέλουμε να πούμε ότι οι στόχοι μας ήταν συγκεκριμένοι. Δεν θέλαμε να πληγωθούν αθώοι πολίτες», επισήμανε.

Παράλληλα ζήτησε από το δικαστήριο να διευκρινίσει τη συμμετοχή του καθενός και τις συγκεκριμένες πράξεις που του αποδίδονται. 

Ads

Αντίστοιχη θέση διατυπώθηκε με ένσταση ακυρότητας του κατηγορητηρίου, που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, υποστηρίζοντας ότι είναι αόριστο και δεν προσδιορίζει με σαφή αιτιολογία τις συγκεκριμένες πράξεις που καταλογίζονται στον καθένα απ’ τους κατηγορουμένους.

Η σύζυγος του Ν. Μαζιώτη, Παναγιώτα Ρούπα είπε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος της και ότι δικάζονται με τη λογική της συλλογικής ευθύνης.  «Δικαζόμαστε για ενέργειες, χωρίς κανένα στοιχείο, ούτε καν ένδειξη. Είναι πολύ λογικό ότι ήρθατε να μας καταδικάσετε σε 100 χρόνια τον καθένα. Είναι λογικό να καταδικαστούμε ως αρχηγοί χωρίς κανένα στοιχείο. Η έκπληξη για μένα θα είναι να μη συμβεί αυτό».

Την απόρριψη της ένστασης ζήτησε ο Εισαγγελέας Έδρας Αντώνης Λιόγας, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία είναι σαφής και ορισμένη. 

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται την 1η Νοεμβρίου, οπότε θα συνεδριάσει ξανά το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.