Με την βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ξεκίνησαν οι επαφές Τσίπρα για το Κυπριακό με τους ξένους ηγέτες, εν όψει των κρίσιμων συνομιλιών και της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης.

Ads

Οπως ανακοίνωσε το Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Τερέζα Μέι στην οποία ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις της Ελλάδος σ’ ότι αφορά τις τρέχουσες εξελίξεις για το Κυπριακό, ενόψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη.

O Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την υποστήριξη της κ. Μέι για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση για το Κυπριακό με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ανάλογες τηλεφωνικές επαφές για το Κυπριακό θα έχει ο πρωθυπουργός και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ.

Ads

Οπως επεσήμανε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ, εκτός του ότι κάθε μία από τις τρεις αυτές χώρες έχει ειδικό βάρος, αποτελεί σταθερή θέση της Αθήνας αλλά και της Ε.Ε. ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην πολυμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό στις 12 Ιανουαρίου.