Τηλεφώνημα στον Νίκο Μιχαλολιάκο λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά προκύπτει από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτός που τηλεφώνησε στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής ήταν ο Γιάννης Λαγός. Το περιεχόμενο της συνομιλίας δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο εκτιμάται πως συνδέεται με τη δολοφονία. Νωρίτερα φαίνεται να είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του δολοφόνου του Π. Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, στον Γ. Πατέλλη, αρχηγό της Τ.Ο Νικαίας, ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον Γ. Λαγό. Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή, με ανακοινώσεις αλλά και μέσω του εκπροσώπου της Ηλίας Κασιδιάρη, είχε ισχυριστεί στην αρχή πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό και δεν γνωρίζει τίποτα.
 
Ρόλο συντονιστή στην επίθεση των χρυσαυγιτών που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, φαίνεται πως είχε ο Χρήστος Παππάς, υπαρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης που διαφεύγει της σύλληψης μέχρι αυτήν την ώρα. Ειδικότερα το βράδυ της δολοφονίας ο Χρήστος Παππάς φέρεται να είναι αυτός που έδωσε εντολή να κινητοποιηθούν τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να σπεύσουν στο Κερατσίνι καθώς “υπάρχει συμπλοκή”.


 
Από την πλευρά τους, οι Γιάννης Λαγός και Γιώργος Πατέλης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είχαν συνεχή επικοινωνία από τις 22:00 μέχρι τις 23:45. Οι δυό τους μίλησαν ξανά λίγο μετά τα μεσάνυχτα, μετά τη δολοφονία οτυ Παύλου Φύσσα. Οι επικοινωνίες τους συνεχίστηκαν μέχρι τις 2:30 τα ξημερώματα.
 
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως κατά τις πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες φαίνεται πως σχεδιάζουν την επίθεση, ενώ κατά στη δεύτερη φάση εκτιμάται πως συννενοούνται για το πως θα κρύψουν τη σχέση του δράση με τη Χρυσή Αυγή και την ΤΟ Νίκαιας.
 
Επίσης από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται πως υπήρξε σχέδιο για επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα και της παρέας του. Η πρώτη ενημέρωση για την παρουσία του Παύλου Φύσσα σε καφετέρια της περιοχής φαίνεται πως γίνεται από δύο άτομα, μέσα στην καφετέρια, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ειδοποίησαν το πρώτο τάγμα εφόδου, το οποίο με τη σειρά του ειδοποίησε το δεύτερο με επικεφαλής τον Γιώργο Ρουπακιά.