Ξεκίνησε εκ νέου η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία διακόπηκε νωρίτερα μετά από τηλεφωνήματα για βόμβα στο δικαστικό μέγαρο.

Ads

Στις 10.07 άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Το Βήμα και δύο λεπτά αργότερα στην Εφημερίδα των Συντακτών, δίνοντας και στις δύο περιπτώσεις περιθώριο 45 λεπτών.

Η περιοχή αποκλείστηκε για αρκετή ώρα, ενώ στο σημείο έφτασαν και άνδρες του Τμήματος Ο έλεγχος της αστυνομίας στο κτίριο ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο, έτσι η συνεδρίαση ξεκίνησε εκ νέου.

Το ΣτΕ θα κρίνει το πρώτο στάδιο των νομικών ζητημάτων που έχουν τεθεί, για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Ads

Σημειώνεται πως κατά την προχθεσινή, πεντάωρη διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ, ο εισηγητής της υπόθεσης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν οι συνάδελφοί του στην ουσία της υπόθεσης.

Η απόφαση του ΣτΕ θεωρείται αρκετά κρίσιμη καθώς το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί για το αν θα κάνει δεκτές ή όχι τις προσφυγές των καναλαρχών.

Αν οι προσφυγές γίνουν δεκτές τότε θα προχωρήσει στην εξέταση για το αν ο νόμος είναι συνταγματικός η αντισυνταγματικός. Στην αντίθετη περίπτωση το θέμα θα τελειώσει εδώ και το Δικαστήριο θα έχει τη δυνατότητα να επανέλθει τον Ιανουάριο,οπότε και θα εκδικαστούν άλλες προσφυγές των καναλιών που έχουν προσδιοριστεί για τις 13 Ιανουαρίου.