Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν, τον κεντρώο ανεξάρτητο υποψήφιο, ο οποίος θα διεκδικήσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο απέναντι στη Μαρίν Λεπέν.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Μακρόν για τη νίκη του στον πρώτο γύρο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον δεύτερο απέναντι στην ακροδεξιά. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του πως με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, ο κ. Μακρόν επισήμανε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι στήριξε από την αρχή, ως υπουργός του Φρανσουά Ολάντ, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς επίσης ότι υποστήριξε την ανάγκη να αλλάξει η στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Είναι βέβαιο ότι αν εκλέγω θα δουλέψουμε στενά μαζί να κάνουμε την Ευρώπη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της γενιάς μας», σημείωσε ο κ. Μακρόν, κατά τις ίδιες πληροφορίες.