Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η είδηση για την τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκη με ομάδα εργαζομένων. Κι αυτό γιατί την ώρα που κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για τις μειώσεις μισθών κι επιδομάτων αλλά και για τις δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας που βρίσκονται πλέον «στον αέρα», η συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων φέρεται -σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου- να εξέφρασε στον πρωθυπουργό την ικανοποίησή της για την κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά. 

Ads

Σημειώνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι σήμερα δεν είχε κάποια συνάντηση με εκπροσώπους εργατικών σωματείων, ενώ ακόμη και τα μέλη της Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού βρήκαν «κλειστές πόρτες» στο υπουργείο Εργασίας.

Σήμερα λοιπόν, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία έλαβαν μέρος η Ελίνα Βασιλοπούλου, εργαζόμενη μητέρα η οποία έλαβε άδεια ειδικού σκοπού και αξιοποιεί την τηλεργασία, η Ρένα Πιερρακάκου, μακροχρόνια άνεργη που έχει λάβει το ανάλογο επίδομα, η Μαρία Ρίζου, ιδιωτική υπάλληλος που είχε τεθεί σε αναστολή εργασίας και ενισχύθηκε με την αποζημίωση ειδικού σκοπού, ο Κωνσταντίνος Μουμούρης, στέλεχος που συνέχισε να εργάζεται εξ αποστάσεως, ο Νεκτάριος Μανάτος, σύμβουλος επιχειρήσεων που έλαβε το βοήθημα για τους επιστήμονες, η Αμάντα Χούσα, αυτοαπασχολούμενη η οποία έλαβε την αποζημίωση ειδικού σκοπού, και ο επιτηδευματίας Νίκος Καραπετσιάνης. Από την πλευρά της κυβέρνησης συμμετείχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, και η Γενική Γραμματέας Εργασίας Άννα Στρατινάκη.

Κατά την τηλεδιάσκεψη  ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πάγιος και κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι η διαφύλαξη θέσεων εργασίας, η διατήρηση των εισοδημάτων, η στήριξη των ανέργων αλλά και η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής που προτάσσει την επιδότηση της εργασίας από την παροχή βοηθημάτων ανεργίας.

Ads

Μάλιστα, δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί επανειλημμένα στην εμπειρία της τηλεργασίας και στη δυνατότητα αξιοποίησης της εξ αποστάσεως απασχόλησης και μετά τη λήξη της υγειονομικής κρίσης.

Τέλος, έκανε αναφορά στην χρήση άδειας ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς, παραλείποντας πάντως να αναφέρει πως θα υπάρξει «αναπλήρωση» των συγκεκριμένων ωρών μέσω υπερεργασίας.