Διαφοροποίηση και καταψήφιση χωρίς να απειλείται όμως η κυβερνητική σταθερότητα, είναι η γραμμή που φέρεται να επιλέγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μετά την ανοιχτή διαφωνία του με την πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία με τους πιστωτές.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκέψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα καταψηφίσει το βράδυ στη Βουλή την πρόταση της κυβέρνησης και το ίδιο να πράξει κι ένας ακόμη αριθμός βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αριθμός αυτός, ωστόσο, θα είναι τέτοιος ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απώλειας της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση.

Αυτή την ώρα, τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, βρίσκονται σε αίθουσα της Βουλής και διαβουλεύονται ώστε να δουν ποιοι και πόσοι βουλευτές μπορούν να καταψηφίσουν την ελληνική πρόταση χωρίς να χαθεί η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση. 

Διαβάστε επίσης:

Στην πράξη, κι εάν επικρατήσει τελικά αυτή η εισήγηση, ο αριθμός των βουλευτών της Αριστερής Πλατφόρμας που θα καταψηφίσουν θα καθοριστεί στην πορεία της συζήτησης στη Βουλή και με σημαντικό κριτήριο τι θα πράξουν και οι βουλευτές του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για ενδεχόμενο καταψήφισης από 7 με 8 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας, τίποτα ωστόσο δεν είναι ακόμη δεδομένο. Ο ίδιος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησε «θα δείτε το βράδυ» όταν ερωτήθηκε τι στάση θα κρατήσει, ενώ στο παρασκήνιο γίνονται διεργασίες διαχείρισης των διαφοροποιήσεων έτσι ώστε αυτές να μην οδηγήσουν και σε διαγραφές.
 
Η κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές και των ΑΝΕΛ 13, με την κυβερνητική πλειοψηφία και των δύο κομμάτων να φθάνει στους 162. Αυτό σημαίνει ότι για την διαφύλαξη της δεδηλωμένης δεν πρέπει να υπάρξουν περισσότερες από 12 διαρροές και από τα δύο κόμματα.

Ads