Θόρυβος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες λόγω του ότι οι διοικητές των δύο στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο, δηλαδή ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» πήραν φύλλο πορείας για άλλες μονάδες.

Ads

Πρόκειται για τον υποστράτηγο Δημήτριο Μπονώρας και τον ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο, αντίστοιχα. Πολλοί συνέδεσαν αυτή την αποχώρηση και μετακίνησή τους σε άλλα πόστα με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και την παρουσίασαν ως “καρατόμηση”. 

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, η μετακίνηση εντάσσεται στις τακτικές κρίσεις που είναι σε εξέλιξη στο στράτευμα και έχουν ήδη συμπληρώσει ένα χρόνο στις θέσεις τους, όσο δηλαδή υπηρετεί κανείς στις δύο Μονάδες στο Βόρειο Έβρο. Σε αυτές τις κρίσεις, μετακινήθηκαν 90 ανώτατοι αξιωματικοί, ταξίαρχοι και υποστράτηγοι. Ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ ο ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αναλάβει τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

Σημειώνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη οι κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών. Και οι δύο αξιωματικοί πριν από μερικές ημέρες, και μετά το περιστατικό, κρίθηκαν “διατηρητέοι” και σήμερα απλώς βγήκαν οι “τοποθετήσεις”. “Διατηρητέα” κρίθηκε και όλη η ηγεσία του στρατού ξηράς, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του σώματος στρατού στη Θράκη. Για τους δύο διοικητές δεν στοιχειοθετείται λοιπόν δυσαρέσκεια και “καρατόμηση”.  Σχετικά με τις μονάδες που μετακινήθηκαν, πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για κάτι αναμενόμενο καθώς ελάχιστοι ανώτεροι έχουν αποστρατευτοί και δεν υπάρχουν θέσεις. 

Ads